Joacă teatru pentru Spitalul „Marie Curie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa „Şcoala Veche“ va juca, la Palatul Copiilor, piesa „Nepotrivire de caracter“
Trupa „Şcoala Veche“ va juca, la Palatul Copiilor, piesa „Nepotrivire de caracter“

Elevii din şase licee bucureştene organizează un spectacol de teatru în scop caritabil. Evenimentul are loc pe 2 decembrie la Palatul Copiilor din Bucureşti. Biletul de intrare este 10 lei, iar banii strânşi vor fi donaţi pentru Spitalul „Marie Curie“ din Capitală.

Marius Sofronea este iniţiatorul trupei de treatru „Şcoala Veche" de la Şcoala Centrală din Bucureşti. El, împreună cu colegii lui de liceu, vor juca piesa „Nepotrivire de caracter", scrisă de Ion Băieşu, în care sunt prezentate „capcanele" cuplurilor moderne.

„Textul a fost jucat cu succes în anii '70-'80, dar substanţa dramatică poate fi adusă în contemporaneitate, multe dintre defectele ironizate aici de Ion Băieşu fiind valabile şi în zilele noastre. Nu am ales piesa cu un scop anume, am ales-o deoarece este o piesă comică şi sperăm că va prinde bine la public", spune Marius.

Istoria trupei de teatru „Şcoala Veche" a început tot de la un caz caritabil. „Anul şcolar trecut o colegă a avut cancer şi ne-am gândit să organizăm nişte spectacole şi concerte pe scena amfiteatrului din liceu, iar la intrare să se plătească. Astfel, toţi banii strânşi au fost donaţi pentru tratament", arată Marius.

Au urmat două festivaluri, în urma cărora au plecat încărcaţi de premii. La Festivalul Municipal de Teatru „Jean Monnet", trupa „ŞcoalaVeche" a obţinut premiul II pentru un rol masculin interpretat de Marius Sofronea, premiul I pentru program de liceul şi premiul III pentru afişul de spectacol. La Festivalul Naţional de Teatru pentru liceeni „Jos Pălăria", Marius a obţinut, alături de echipa lui, premiul special de debut.

Solidaritate şi compasiune

Marius Sofronea a câştigat premiul special pentru debut



Spectacolul „Teatru pentru Suflet" are loc pe 2 decembrie, la Palatul Copiilor din Bucureşti, începând cu ora 16.00. Evenimentul reuneşte pentru prima dată cele mai bune trupe formate din liceeni, unite pentru prima oară de un scop comun.

„Vrem să trezim în sufletele tinerilor sentimente de compasiune şi solidaritate faţă de copiii aflaţi în momente de dificultate din punct de vedere al sănătăţii şi să-i atragem pe tinerii bucureşteni de partea teatrului şi a culturii. Vrem să desfiinţăm astfel prejudecăţile conform cărora tineretul de azi este indiferent şi vrem să demonstrăm că ne putem uni forţele pentru un scop nobil", arată organizatorii evenimentului.

Strângerea de fonduri se va realiza prin intermediul Asociaţiei „Inima copiilor", fondurile fiind colectate prin punerea în vânzare a 500 de bilete, în valoarea de 10 lei, pentru a fi accesibil oricărei persoane dornice să vizioneze spectacolul liceenilor şi în acelaşi timp să contribuie la înfiinţarea secţiei de cardiochirurgie a spitalului „Marie Curie" din Bucureşti. 

image

Marius, împreună cu profesoara care coordonează trupa liceului

elevi,

„Apelăm la spiritul de solidaritate şi compasiune al tuturor, fiind ferm convinşi de faptul că orice ajutor va fi mai mult decât bine-venit şi cu siguranţă va avea un impact asupra fiecărui om implicat în acest festival, atât ca organizator sau participant, cât şi ca simplu spectator", arată Gabriel Grigorescu, organizatorul evenimentului.

"Am ales piesa «Nepotrivire de caracter», deoarece e comică şi sperăm că va prinde bine la public. "
Marius Sofronea
elev

Marius, împreună cu profesoara care coordonează trupa liceului
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite