VIDEO Preşedintele Trump a cerut Pentagonului organizarea unei parade militare după modelul celei de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA Donald Trump împreună cu omologul său francez Emmanuel Macron la parada organizată la Paris de Ziua Naţională a Franţei FOTO Guliver / Getty Images / Pierre Suu
Preşedintele SUA Donald Trump împreună cu omologul său francez Emmanuel Macron la parada organizată la Paris de Ziua Naţională a Franţei FOTO Guliver / Getty Images / Pierre Suu

Preşedintele Donald Trump a cerut organizarea unei parade militare la Washington, similară cu cea la care acesta a participat în luna iulie, la Paris, au declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Charlie Summers, şi cel al Casei Albe.

"Preşedintele Trump este pe deplin solidar cu militarii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a garanta securitatea ţării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze crearea unei ceremonii în cursul căreia toţi americanii vor putea să-şi exprime recunoştinţa", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Un oficial militar care a dorit să rămână anonim a dezvăluit publicaţiei Washington Post: "Ordinele au fost : Vreau o paradă ca cea din Franţa".

Donald Trump ar fi făcut această cerere luna trecută, în cadrul unei întrevederi cu vicepreşedintele Mike Pence, şeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, secretarul Apărării Jim Mattis şi şeful Statului Major Joseph Dunford. 

Donald Trump se gândea la o paradă militare la Washington înainte de alegerea sa şi s-a declarat deosebit de impresionat de defilarea de la Paris, din 14 iulie, când a fost primit cu mare fast de preşedintele Emmanuel Macron.

Liderul de la Casa Albă a evocat atunci ideea de a organiza o paradă similară la Washington, pe 4 iulie, ziua sărbătorii naţionale americane.

Dar ideea a provocat critici violente din partea detractorilor săi, care au comparat atitudinea lui Trump cu cea a unui conducător de regim autocratic.

 Donald Trump a participat, în luna iulie, la o paradă militară în cadrul căruia soldaţi americani şi francezi au defilat împreună pentru a marca 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial şi Ziua Naţională a Franţei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite