Un oraş din statul american Alabama desfiinţează Poliţia după ce mesaje rasiste ale unor ofiţeri au apărut pe reţelele de socializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Consiliul oraşului Vincent din Alabama a votat pentru desfiinţarea forţelor sale de Poliţie ca urmare a unor mesaje rasiste schimbate între doi dintre ofiţerii săi, potrivit The Guardian.

În schimbul de replici, care a apărut recent pe reţelele de socializare, un utilizator pe nume „752” a întrebat: „Cum numiţi o sclavă însărcinată?” La aceasta, o persoană, neidentificată din mesaje, a răspuns cu semne de întrebare.

Utilizatorul numit „752” a răspuns apoi: „Cumperi una, primeşti una gratis”.

Mesajele au fost prezentate pentru prima dată de AL.com, marţi, în aceeaşi zi în care consiliul oraşului Vincent s-a întrunit pentru a decide cu privire la această problemă.

Marţi, şeful poliţiei, James Srygley, a declarat că departamentul „a efectuat o anchetă internă” şi că a luat „măsurile disciplinare corespunzătoare”.

Dar joi, Srygley însuşi a fost identificat drept unul dintre ofiţerii care au fost concediaţi. Adjunctul său, John L Goss, a fost de asemenea revocat, iar consiliul oraşului a votat apoi desfiinţarea întregului departament.

Vineri, biroul şerifului din comitatul Shelby a spus că aceste acţiuni sunt de condamnat.

Populaţia oraşului, aflat la sud-est de Birmingham, era de aproximativ 2.000 de cetăţeni în 2021, cu mai puţin de 500 de afro-americani şi doar opt hispanici.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite