Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, ţinta unui atac cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică a fost ţinta unui atac cibernetic în noaptea de marţi spre miercuri, fără însă să-i fie afectată funcţionarea, a declarat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

"În cursul nopţii, între ora 1,00 şi 7,00 dimineaţa, site-ul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică a fost atacat cu o pondere de aproximativ 18.000 de accesări pe secundă. În momentul de faţă, efectele sunt unele nule pentru site-ul DNSC. Nu au fost copiate fişiere, nu a fost adus într-o stare nefuncţională site-ul, el funcţionează şi este protejat ", a declarat Bogdan Ivan, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Hackerii au pus în practică o operațiune de "flooding" - inundare prin mii de accesari ale site-ului până acesta s-a blocat. 

De precizat, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) este una dintre instituțiile naționale responsabile cu prevenirea atacurilor cibernetice pe teritoriul României. În plus, DNSC este responsabilă și cu descoperirea autorilor unor atacuri cibernetice. 

Ministrul Bogdan Ivan a mai declarat că România se confruntă zilnic cu 25.000 de atacuri cibernetice.

 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite