Trump, despre Crimeea, la summitul G7 din Canada: „Este rusă pentru că toată lumea de acolo vorbeşte rusă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO Arhivă
Donald Trump FOTO Arhivă

Doi diplomaţi prezenţi la summitul G7 desfăşurat recent în Canada afirmă că preşedintele american Donald Trump a luat poziţie în favoarea Rusiei în cazul peninsulei Crimeea.

Citând două surse diplomatice, site-ul BuzzFeed susţine că Donald Trump a justificat, în timpul unei reuniuni de afaceri internaţionale la summitul G7 din Canada, apartenenţa peninsulei Crimeea la Rusia.

„Crimeea este rusă pentru că toată lumea vorbeşte rusă în Crimeea“, ar fi declarat preşedintele american, conform BuzzFeed.

Mai mult, în timpul cinei, Donald Trump ar fi criticat Ucraina, afirmând că „este una dintre cele mai corupte ţări din lume“, mai scrie sursa citată.

Întrebată în legătură cu aceste declaraţii, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Sarah Huckabee Sanders a spus că nu comentează „o conversaţie privată“.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a pus la îndoială această informaţie.

„Nu ştim cât adevăr conţin. Nu am participat la aceste întâlniri cu uşile închise şi, evident, nu putem aprecia certitudinea lor“, a declarat oficialul de la Kremlin.

Înainte de a pleca la summitul G7 din Canada, Donald Trump a cerut revenirea la formatul G8, cu reincluderea Rusiei.

Rusia a fost exclusă din G8 după anexarea peninsulei Crimeea, în martie 2018, un act considerat ilegal de comunitatea internaţională şi urmat de o serie de sancţiuni, inclusiv din partea Statelor Unite.

Surse apropiate Casei Albe şi Kremlinului afirmă că cele două părţi negociază un summit Trump-Putin, care ar putea avea loc în august.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite