Tensiuni în SUA. Bărbat de culoare ucis de un poliţist la periferia oraşului american Minneapolis în timpul unui control rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist a rănit mortal, prin împuşcare, miercuri seara, un bărbat de culoare, în timpul unui control rutier la periferia oraşului Minneapolis, relatează Reuters. Bărbatul a murit după ce a fost transferat la un spital, a precizat poliţia.

Un poliţist a rănit mortal, prin împuşcare, miercuri seara, un bărbat de culoare, în timpul unui control rutier la periferia oraşului Minneapolis, relatează Reuters.

Philando Castile, a anunţat Poliţia din St. Anthony, a fost rănit de un agent în timpul unui control rutier la Falcon Heights, în Minnesota, miercuri, la ora locală 21.00 (vineri, 5.00, ora României).

Bărbatul a murit după ce a fost transferat la un spital, a precizat poliţia.

"Îşi căuta cartea de identitate şi portofelul în buzunar", a declarat partenera victimei, care se afla la bordul vehiculului verificat.

"I-a spus agentului că avea o armă de foc şi că-şi căuta protofelul, iar agentul a deschis focul şi l-a rănit la braţ", a adăugat ea.

Acest incident are loc după ce Departamentul Justiţiei tocmai a deschis o anchetă asupra morţii altui bărbat de culoare, împuşcat în mai multe rânduri de doi poliţişti albi, după ce aceştia l-au placat la pământ, în faţa unui magazin din Baton Rouge, în Louisiana.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite