Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, critică administraţia Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook FOTO Reuters
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook FOTO Reuters

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat miercuri că dezvăluirile privind programele de supraveghere ale guvernului american au făcut ca încrederea internauţilor în companiile de Internet să scadă. Mai mult, Zuckerberg a cerut administraţiei Obama să facă publice mai multe detalii despre aceste programe, în ideea că populaţia nu va mai fi atât de îngrijorată.

În cadrul unei reuniuni la Washington, organizată de revista „The Atlantic”, Zuckerberg a cerut guvernului să informeze publicul despre cererile de date pe care le face companiilor de Internet.

„Având în vedere ce poţi citi în presă, nu-ţi poţi da seama dacă Guvernul face o mie sau 100 de milioane de cereri (...) Cred că, dacă Guvernul ar fi mai transparent, lumea s-ar simţi mai bine”, a spus Zuckerberg.

Cel mai probabil, criticile lui Zuckerberg vin pe fondul unei „hemoragii”: tot mai mulţi internauţi renunţă la reţelele de socializare de teama programelor de supraveghere.

Dezvăluirile făcute de fostul consultant NSA Edward Snowden a determinat aproximativ nouă milioane de utilizatori americani şi circa două milioane de utilizatori britanici să renunţe la conturile de pe reţeaua de socializare Faecbook, potrivit „The Daily Mail”.

„Oamenii devin mai precauţi cu privire la viaţa lor privată în spaţiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informaţiile recente privind spionajul Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA”, a declarat Brenda Wiederhold, reprezentanţă a revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking.

Săptămâna trecută, Zuckerberg a declarat că guvernul american a greşit cu programele de supraveghere.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite