Şeful diplomaţiei americane va începe luni un turneu în Europa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, va începe luni un turneu în Europa, care include întlniri la Bruxelles cu secretarul general al NATO, participarea la Viena la Consiliul ministerial al OSCE, precum şi convorbiri la Paris pe tema situaţiei din Liban, Libia şi Coreea de Nord.

Anunţul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Astfel, pe data de 4 decembrie, Rex Tillerson se va afla la Bruxelles, unde se va întâlni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi va participa la reuniunrea minşstrilor de Externe din statele NATO, în perioada 5-6 decembrie, notează News.ro.

La Bruxelles, oficialul american se va întâlni şi cu oficiali belgieni, dar şi cu înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, precum şi cu miniştrii de Externe ai celor 28 de state membre UE, pentru a discuta despre colaborarea SUA - UE pe teme majore de interes global.

Apoi, pe data de 7 decembrie, la Viena, Rex Tillerson va participa la lucrările Consiliului ministerial al OSCE şi va avea o întrevedere separată cu omologul său austriac, Sebastian Kurz. Convorbirile se vor concentra pe combaterea extremismului violent, oprirea proliferării nucleare, promovarea reformelor democratice şi economice în Balcanii de Vest, şi intensificarea relaţiilor economice bilaterale.

Ulterior, secretarul de Stat american va merge la Paris pentru a discuta cu liderii francezi pe tema cooperării pe probleme de interes reciproc în lume, inclusiv în Siria, Iran, Liban, Libia, Coreea de Nord  şi Sahel.

Turneul lui Rex Tillerson în Europa se va încheia pe data de 8 decembrie.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite