Şeful de operaţiuni al marinei SUA în Orientul Mijlociu, găsit mort în Bahrain

0
0
Scott Stearney Foto: EPA/EFE
Scott Stearney Foto: EPA/EFE

Şeful de operaţiuni al marinei americane în Orientul Mijlociu, viceamiralul Scott Stearney, a fost găsit mort în Bahrain sâmbătă, a anunţat armata americană, adăugând că, deocamdată, nu este luat în calcul un act criminal, transmite AFP.

Ofiţerul, care a preluat în luna mai funcţiile de şef al Comandamentului central al Forţelor navale ale SUA, care include şi Flota a V-a americană, şi de comandant al Forţele maritime combinate, a fost găsit decedat în reşedinţa sa din Bahrain.

„Este o veste bulversantă pentru familia Stearney, pentru Flota a V-a şi pentru întreaga marină. Scott Stearney era un militar decorat al marinei“, a declarat amiralul John Richardson, şeful operaţiunilor navale, într-un comunicat.

„În acest stadiu, nu suspectăm niciun fel de act criminal“, a adăugat el, precizând că marina americană şi Ministerul de Interne din Bahrain cooperează în cadrul acestei anchete.

Oficiali din cadrul apărării americane au declarat însă pentru CBS News că pare să fi fost vorba despre o sinucidere. 

Potrivit France-Presse, funcţia de şef de operaţiuni al US Navy în Orientul Mijlociu a fost preluată de comandantul adjunct al Flotei a V-a a Statelor Unite, contraamiralul Paul Schlise.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite