Șapte copii au murit din cauza unor jucării cu bile magnetice: „se pot bloca în sistemul digestiv” VIDEO

0
Publicat:

Autoritatea americană pentru protecția consumatorilor a avertizat oamenii, joi, să înceteze imediat să mai folosească seturile de bile magnetice ale producătorului chinez Doraemon. Semnalul de alarmă vine după ce șapte copii au murit, din cauza ingerării magneților. 

Figurine Doraemon FOTO AP
Figurine Doraemon FOTO AP

Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC) a stabilit că seturile de bile magnetice Doraemon Dovfun Suit conțineau unul sau mai mulți magneți, care erau mai mici și mai puternici decât o cer reglementările federale privind jucăriile, notează Reuters.

Jucăriile au fost vândute online pe Amazon.com (AMZN.O) pentru aproximativ 25 de dolari, în seturi închise într-o carcasă din plastic transparent, puse într-o cutie portabilă de depozitare, din tablă.

Mii de magneți au fost ingerați

CPSC a spus că aproximativ 2.400 de ingerări de magneti au fost tratate în departamentele de urgență ale spitalelor, din 2017 până în 2021. De asemenea, au fost raportate șapte decese, inclusiv două în afara Statelor Unite.

„Când magneții de mare putere sunt înghițiți, cei de mare putere se pot atrage unul către celălalt sau către un alt obiect metalic și se pot bloca în sistemul digestiv”, a transmis CPSC, într-un comunicat.

Autoritatea de reglementare a spus că Doraemon a primit o notificare, dar producătorul nu a fost de acord să recheme aceste seturi de bile magnetice sau să remedieze situația în vreun fel, pentru consumatori. Compania nu a putut fi contactată pentru comentarii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite