Republicanii nu au fost afectaţi de scandalul Trump. Repezentanta lor a câştigat în statul Georgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karen
Handel
Karen Handel

În circumscriptia 6 din statul Georgia, candidata republicana Karen Handel l-a invins pe democratul Jon Ossoff. Este o veste proasta pentru democrati, care au investit în această cursă bani, speranţe şi energie, relatează europa liberă.

Republicana Karen Handel l-a învins, în turul doi al alegerilor pentru un post de deputat , lăsat vacant de un actual membru al administraţiei Trump, în circumscripţia 5 din statul Georgia, pe democratul Jon Ossoff, de 30 de ani, un novice îl politică .

 Preşedintele însuşi a recunoscut că dacă republicanii ar pierde un loc în Camera Reprezentaţilor pe care-l deţin de patru decenii, rezultatul ar putea avea implicaţii majore. El şi-a îndemnat partidul să opteze pentru candidata republicană, Karen Handel.

Speranţele democraţilor erau alimentate şi de faptul că, în circumscripţia 6 din Georgia, Donald Trump câştigase alegerile prezidenţiale cu o diferenţă de doar un procent. Asta însemna că republicanii de acolo sunt moderaţi şi că pot fi influentaţi de prestaţia discutabilă, de până acum a preşedintelui Trump şi scăderea popularităţii lui, noteză europa liberă.

Această alegere era considerată un test naţional pentru republicani şi pentru Trump, în perspectiva alegerilor din noiembrie 2018. Atunci, pentru a prelua conducerea Camerei, democratii vor avea nevoie să câştige 24 de locuri ocupate în prezent de republicani. Ori circumscripţii ca aceasta din Georgia sunt cele în care democraţii au nevoie să câştige.

Ce s-a intimplat ieri dovedeşte că mesajul democraţilor şi candidatii lor, poate şi conducerea partidului, nu reprezintă ceea ce electoratul îşi doreste. Fireşte că mai este mult până la alegerile din 2018, multe se pot întimpla, subliniază europa liberă.

Ce este important acum este impactul pe termen scurt, în politica imediată. Republicanii şi preşedintele au pe agendă reformarea sistemului de sănătate, reforma fiscală şi bugetul pe anul viitor şi acum, preşedintele Trump va putea conta pe sprijin în partidul său pentru o agendă agresivă. Republicanii nu au acum motive să creadă, cel puţin deocamdată, ca problemele preşedintelui îi vor trage în jos, peste un an şi jumatate.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite