Primele femei-soldat care au trecut testul incredibil de dificil al Grănicerilor americani: patrulare prin mlaştini sau marş de 27 de zile în munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei au făcut istorie după ce au devenit primele femei-soldat care au trecut testul incredibil de greu al grănicerilor din Armata americană, notează Reuters.

„U.S. Army Ranger course“ este un test care învaţă aplicanţii „cum să depăşească oboseala, foamea şi stresul, şi cum să conducă militarii în timpul operaţiunilor speciale de luptă“, se arată într-un comunicat al armatei americane. Cele două femei, împreună cu 94 de bărbaţi, au încheiat cu succes testul de anduranţă ce durează 62 de zile.

În aprilie, 19 femei şi 381 de bărbaţi au început cursurile de grăniceri, primele care includ şi femei. Testul, care are loc la Fort Benning, în statul american Georgia, include antrenamente în zone împădurite, pe teren montan şi chiar mlăştinos. Grănicerii americani sunt trupe de intervenţie rapidă, antrenate pentru teren dificil şi care sunt trimise în operaţiuni speciale, scrie Reuters.

Punctul culminant al cursului include un test fizic ce constă în 49 de flotări, 59 de genuflexiuni, un traseu de opt kilometri de alergat în 40 de minute, şase tracţiuni, înot, un test de navigaţie, un marş de 20 de kilometri, câteva curse cu obstacole, patru zile de marş prin teren montan, trei sărituri cu paraşuta, patru simulări de atac asupra elicopterelor, multiple manevre cu bărcile pneumatice şi patrule de 27 de zile prin munţi   Grănicerii Armatei SUA

O ceremonie de absolvire se va ţine vineri la Fort Benning. Armata americană a început procesul de acceptare al femeilor în urmă cu doi ani. Armata a întâmpinat rezistenţă atunci când a vrut să deschidă posturi pentru femei în unităţile combative, dar pentru că acest lucru este un factor important în promovare în rang în cadrul armatei, femeile au mai multe dificultăţi de obţinere a unor grade superioare decât bărbaţii, au declarat oficialii. Aproximativ 90% din ofiţerii de infanterie ai Armatei americane sunt grăniceri calificaţi.

Aproape 12% din soldaţii americani detaşaţi în Irak şi Afganistan erau femei. Ele reprezintă aproximativ 2% din decesele cauzate de războaiele din regiune, conchide Reuters.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite