Persoana propusă de Donald Trump pentru postul de secretar al Marinei Statelor Unite şi-a retras candidatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Turump FOTO Getty Images
Donald Turump FOTO Getty Images

Persoana propusă de Donald Trump pentru postul de secretar al Marinei Statelor Unite, Philip Bilden, şi-a retras candidatura, a anunţat luni dimineaţă secretarul Apărării James Mattis, conform CNN.

„A fost o decizie personală, afectată de îngrijorări în privinţa vieţii private şi provocări majore pe care (Bilden) le-ar fi avut în a se separa de interesele afacerilor în care este implicat” a declarat Mattis.

Ulterior, Bilden a declarat că a ajuns la concluzia că nu poate satisface „cerinţele Biroului de Etică Guvernamentală fără a perturba semnificativ interesele financiare” ale familiei sale.

Bilden a fost co-fondator al HarbourVest Partner LLC, o firmă privată de management al investiţiilor care supervizează în prezent investiţii în valoare totală de 42 de miliarde de dolari.

Mattis a adăugat că-i va recomanda preşedintelui Trump un alt candidat în următoarele zile.

În urmă cu o săptămână, secretarul de presă al Casei Albe Sean Spicer infirmase zvonuri privind o eventuală retragere a lui Bilden, notând că afaceristul este „hotărât 100% să devină următorul secretar al Marinei în cazul confirmării de către Senat”

Bilden este a doua propunere de secretar al forţelor armate făcută de către Trump care se retrage din cauza unor probleme financiare, după ce propunerea de secretar al Armatei, Vincent Viola, a renunţat şi el la nominalizare în urmă cu câteva săptămâni din cauza unor probleme similare.

La aceştia se adaugă şi propunerea lui Trump pentru postul de Secretar al Muncii, Andrew Puzder, care s-a retras din cauza ivirii în spaţiul public a unor scandaluri personale. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite