Pentagonul construieşte unităţi portabile de izolare pentru a putea transporta pacienţii infectaţi cu Ebola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupe americane se îndreaptă spre Africa de Vest pentru a ajuta în lupta împotriva virusului Ebola. Pentru a le veni în ajutor, Pentagonul dezvoltă unităţi de izolare portabile care pot găzdui până la 12 pacienţi, ce pot fi apoi transportaţi cu avionul.

Totuşi, Pentagonul spune că nu se aşteaptă să aibă nevoie de unităţile portabile pentru cei 3.000 de soldaţi americani care se îndreaptă acum spre Africa de Vest, deoarece personalul militar nu va trata direct pacienţii cu Ebola. Trupele SUA se concentrează pe construirea de clinici, pregătirea personalului şi testarea mostrelor de sânge infectat cu virusul Ebola, notează „USA Today“.

Vrem să fim pregătiţi pentru a avea grijă de oamenii pe care îi avem acolo“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului Apărării, Jennifer Elzea. Ea a adăugat că prototipurile de unităţi izolatoare portabile vor fi testate luna viitoare, înainte de a fi trimise pe teren în ianuarie 2015.

Acum, transportul pacienţilor cu Ebola, din străinătate în SUA, se face prin compania aeriană Phoenix Air, un subcontractor al guvernului american ale cărui avioane modificate pot transporta un singur pacient.

Sistemul de transport al Pentagonului va permite Aviaţiei americane să folosească avioane de transport C-17 sau C-130, care pot duce opt pacienţi pe targă sau 12 pacienţi mobili, explică Charles Bass, inginer chimist în cadrul Departamentului Apărării, care lucrează la proiectul unităţilor de izolare portabile, adaugă Bass.

Charles Bass, fost ofiţer în armată, spune că aceste unităţi sunt cheia unei stări de spirit bune a trupelor americane trimise în Africa. „Este important atunci când eşti detaşat în altă ţară să simţi că cineva te păzeşte. Eşti mai încrezător şi în oamenii care te însoţesc“, explică Bass.

Phoenix Air, care în prezent oferă singurele mijloace aprobate din punct de vedere medical de transport al pacienţilor cu Ebola, la un cost de 200.000 de dolari pe zbor, a participat la peste zece misiuni de la sfârşitul lunii iulie, potrivit vicepreşedintelui operaţiunilor companiei, Dent Thompson. Misiunile au inclus şi transportul a trei persoane infectate cu Ebola, medicul Kent Brantly, misionara Nancy Writebol şi cameramanul Ashoka Mukpo. Compania a mai transportat şi alţi pacienţi sau pe cei expuşi virusului în Europa sau în SUA, adaugă Thopson.

Unităţile de izolare dezvoltate de Pentagon vor fi similare cu cele folosite de Phoenix Air, dar mai mici. Acele unităţi de transport au fost create în urmă cu patru ani ca răspuns la boli infecţioase ca SARS – sindromul acut respirator sever.

Sistemul de izolare actual este o structură asemănătoare cu un cort, ce se sprijină pe un cadru metalic din avion. În timpul zborului, pacientul este îngrijit de un medic şi două asistente.

Pe lângă faptul că noile unităţi vor putea găzdui mai mulţi pacienţi, ele vor putea fi instalate pe platforme şi aduse în avioane. Pacienţii vor fi împărţiţi între două unităţi de izolare, iar o a treia structură va permite personalului medical să părăsească unităţile pentru a se dezbrăca de echipamentul de protecţie contaminat, explică Bass.

Cea mai grea parte a unei misiuni de transport a pacienţilor cu Ebola este decontaminarea după fiecare zbor, explică şi Thompson. Phoenix Air se foloseşte un un proces complex de fumigene şi dezinfectante toxice date în unitatea de transport, înainte de a fi înlăturat şi incinerat. Proceduri similare se vor folosi şi pentru unităţile de izolare militare mult mai mari care sunt în construcţie, conchide Bass pentru „USA Today“.


Citeşte şi:

Despre Ebola în Marea Britanie. Nu trebuie să panicăm lumea degeaba

Am fost rugată nu demult să acord un interviu ziarului „Adevarul“ cu privire la cum se pregăteşte sistemul medical britanic, respectiv personalul medical, în legatură cu potenţialii pacienti infectaţi cu virusul febrei hemoragice, Ebola.

Epidemia Ebola reaprinde îngrijorările privind cercetările secrete din laboratoarele militare ruse

Un incident din 1996, în care o laborantă dintr-un centru militar de cercetare din Rusia s-a infectat cu Ebola, ar fi fost uitat, dacă în ultima vreme virusul nu ar fi luat o asemenea amploare. Peste 10.000 de infectaţi cu Ebola şi aproape 5.000 de decese din cauza acestei boli, arată ultimul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Epidemia Ebola: trei state americane impun carantină pentru toţi călătorii cu „grad ridicat de risc”

Autorităţile din New York, Illinois şi New Jersey au devenit primele care impun o perioadă de carantină de 21 de zile pentru toţi cei care ajung aici din Liberia, Guinea sau Sierra Leone şi care au avut contact direct cu persoane infestate cu Ebola, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice febrei hemoragice atunci când ajung în SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite