Noi detalii despre cum și-a planificat Thomas Matthew Crooks tentativa de asasinat asupra lui Trump. Își luase zi liberă, pe motiv că „are ceva important de făcut”

0
Publicat:

Au ieșit la iveală mai multe detalii despre ce a făcut Thomas Matthew Crooks cu câteva ore înainte de a încerca să-l asasineze pe fostul președinte american Donald Trump, inclusiv detalii care aruncă mai multă lumină asupra interacțiunii sale cu forțele de ordine, relatează The Independent.

Mașină de poliție la casa americanului care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump
Poliția anchetează încă motivul americanului în vârstă de 20 de ani FOTO EPA-EFE

Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe fostul președinte Donald Trump la un miting de campanie în Pennsylvania, i-a spus șefului său că are nevoie de zi liberă sâmbătă pentru că are „ceva important de făcut”, potrivit unui raport despre ultimele sale ore.

Motivul lui Thomas Matthew Crooks rămâne necunoscut. Totuși, el le-ar fi spus colegilor că se vor vedea duminică, ceea ce naște întrebări despre faptul că poate s-ar fi așteptat să scape cu viață în urma atacului. Investigațiile sunt încă în desfășurare după incidentul șocant din orașul Butler, Pennsylvania, în urma căruia fostul președinte a fost atins ușor de un glonț la urechea dreaptă.

Marți, CNN a dezvăluit noi detalii, inclusiv evenimente din zilele precedente.

Postul de televiziune a relatat că tânărul de 20 de ani i-a spus șefului său de la azilul de bătrâni unde lucra: „Am nevoie de o zi liberă, am ceva important de făcut”. Totodată, el a mai spus că își va vedea colegii duminică.

Potrivit CNN, Crooks a fost, de asemenea, semnalat la securitate la eveniment din cauza faptului că avea asupra lui un telemetru – un echipament folosit de lunetiști pentru a determina distanța – atunci când a trecut prin zona de screening.

Crooks ar fi folosit dispozitivul pentru a se uita la lunetisti prezenți la eveniment.

În plus, nu cu mult înainte de a răsuna împușcăturile, participanții la miting au observat un bărbat urcând pe acoperișul unei clădiri din apropiere și au avertizat forțele de ordine locale, potrivit a doi oficiali ai legii.

Un ofițer s-a urcat pe acoperiș și s-a confruntat cu Crooks, care și-a îndreptat pușca către ofițer. Ofițerul s-a retras pe scară, iar Crooks a tras în clipa următoare spre Trump, moment în care lunetisții Secret Service au împușcat, au spus oficialii care au vorbit cu Associated Press sub condiția anonimatului.

După ce Crooks a fost împușcat de poliție, asupra lui au fost găsite diverse obiecte, inclusiv o telecomandă pentru trei dispozitive explozive improvizate găsite în mașina lui și trei cartușe complet încărcate, cu 100 de gloanțe. El a deschis focul asupra fostului președinte american cu o pușcă semiautomată AR-15.

Crooks avea și vestă antiglonț, ceea ce a declanșat speculații că s-ar fi așteptat să scape în urma atacului său, a raportat CNN.

Noile informații vin pe măsură ce Convenția Națională Republicană continuă în Milwaukee, Wisconsin. Trump a apărut luni alături de vicepreședintele său, JD Vance, prima sa apariție publică de la tentaiva

Fostul președinte a intrat în sala de convenții cu o bucată de tifon alb peste urechea dreaptă, în aplauze furtunoase. În urma incidentului, Trump a confirmat că unul dintre gloanțe l-a lovit în urechea dreaptă.

Crooks nu avea document de identitate, dar a fost identificat ulterior pe baza probelor ADN. FBI a spus că investighează împușcătura ca un potențial act de terorism intern, dar că un motiv specific, eventual ideologic rămâne necunoscut.

Foști colegi ai lui Crooks l-au descris ca pe un singuratic care era hărțuit zilnic.

Era batjocorit pentru felul în care se îmbrăca, cum ar fi ținutele de vânătoare, a spus studentul Jason Kohler. „A fost agresat aproape în fiecare zi”, a spus Kohler reporterilor. 

Crooks „nu a discutat niciodată deschis despre vederile sale politice sau cât de mult îl ura pe Trump sau altceva”, a declarat Sarah D'Angelo, care a urmat liceul Bethel Park alături de Crooks, pentru The Wall Street Journal . Ea a spus că lui Crooks îi plăcea să joace jocuri video și că se știa că are „câțiva prieteni”, dar că nu avea propriu-zis „un grup de prieteni”

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite