Jon Voight i-a propus lui Trump reducerea tarifelor pentru filmele străine, cu o zi înainte ca președintele să impună taxe de 100%

0
0
Publicat:

Cu o zi înainte ca președintele Donald Trump să anunțe tarife de 100% asupra filmelor străine, republicanul s-a întâlnit cu actorul Jon Voight pentru a discuta propunerile sale de a readuce producția cinematografică în SUA.

Jon Voight/FOTO: Getty Images
Jon Voight/FOTO: Getty Images

Actorul, care a jucat în „Midnight Cowboy” și „Heat”, a fost numit de Trump „ambasador special” la Hollywood, s-a întâlnit cu reprezentanții companiilor de streaming, studiouri și sindicate pentru a elabora un plan de a readuce producția de filme și produse TV înapoi în SUA, scrie The Guardian.

„Președintele iubește industria divertismentului și această țară și ne va ajuta să facem Hollywood-ul din nou mare”, a declarat Voight.

„Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu administrația, sindicatele, studiourile și difuzorii pentru a ajuta la formarea unui plan care să mențină industria noastră sănătoasă și să aducă mai multe producții înapoi în America”, a adăugat actorul.

În prezent, companiile caută adesea locații mai rentabile sau stimulente fiscale în alte țări precum Canada, Australia, Regatul Unit, Noua Zeelandă, Ungaria, Italia și Spania.

Luni, 5 mai, au fost dezvăluite doar detaliile de bază ale propunerii lui Voight, însă singura mențiune a tarifelor în plan a fost că acestea ar putea fi utilizate „în anumite circumstanțe limitate” - în contrast cu anunțul radical al lui Trump.

Principalele sale propuneri implică stimulente fiscale federale, modificări ale codurilor fiscale, acorduri de coproducție cu alte țări și subvenții de infrastructură pentru proprietarii de teatre și companiile de producție și postproducție.

Producția de filme a scăzut în Los Angeles cu 40% în ultimul deceniu, însă nu toate afacerile s-au mutat peste ocean: state precum New York sau Georgia au oferit mult timp stimulente fiscale generoase pentru a atrage producții.

Federația Americană a Artiștilor de Televiziune și Radio (Sag-Aftra) s-a declarat mai degrabă pozitivă, declarând că tarifele „sprijină eforturile de mări producția de filme, produse tv și transmisiuni live din SUA” și că duce la creșterea economiei și a locurilor de muncă în SUA.

Alianța Internațională a Angajaților din Teatru (IATSE) a solicitat un „răspuns federal echilibrat”, iar președintele internațional al IATSE, Matthew Loeb, a declarat că sindicatul a „recomandat administrației Trump să pună în aplicare un stimulent fiscal federal pentru producția de filme și alte dispoziții fiscale interne pentru a egaliza condițiile de concurență pentru lucrătorii americani”.

În schimb, premierul Australiei, Tony Burke, a declarat că monitorizează situația îndeaproape.

„Nimeni nu ar trebui să aibă vreo îndoială că vom apăra fără echivoc drepturile industriei cinematografice australiene”, a declarat Burke.

Voight, Mel Gibson și Sylvester Stallone au fost numiți de Trump „ambasador special” la Hollywood.

SUA

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite