În SUA s-a câştigat cel mai mare pot din istoria loteriei „Powerball”. Câştigătorul încă nu şi-a revendicat premiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilete la Powerball FOTO GettyImages
Bilete la Powerball FOTO GettyImages

Un orăşel din Florida, SUA, aşteaptă să vadă cine este câştigătorul celui mai mare pot din întreaga istorie a loteriei „Powerball“ din America. Suma câştigată la extragerile de duminică seară este de 590 de milioane de dolari (aproximativ 450 de milioane de euro). Câştigătorul nu şi-a dezvăluit încă identitate şi nici n-a revendicat premiul până în prezent.

Oficialii spun că unul dintre tichetele câştigătoare a fost vândut într-un supermarket în orăşelul Zephyrhills, care numără doar vreo 13.000 de locuitori. Câştigătorii loteriei din Florida nu pot rămâne anonimi şi au doar 60 de zile la dispoziţie să solicite premiul, relatează BBC News.

După plata taxelor, câştigătorul va rămâne cu aproape 377 de milioane de dolari (293 de milioane de euro). 

Şansele să se câştige potul cel mare la „Powerball“ sunt de una din 175 de milioane, iar premiul este de 12 ori mai mare decât bugetul micului orăşel cunoscut, în special, pentru marca de apă minerală cu acelaşi nume, Zephyrhills. 

Numerele câştigătoare au fost 10, 13, 14, 22, 52.

Până astăzi nimeni nu a venit să-şi revendice premiul, dar oficialii loteriei nu sunt surprinşi. „Nu vin niciodată imediat. Dacă ştiu că au câştigat, oamenii consultă mai întâi un avocat sau un contabil, pentru a-şi pune afacerile în ordine, şi abia apoi vin să-şi revendice premiul“, spune David Bishop, purtătorul de cuvânt al Powerball.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite