Donald Trump dezminte zvonurile legate de plecarea lui Rex Tillerson de la şefia Departamentului de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Casei Albe, Donald Trump, a încercat să pună capăt zvonurilor privind iminenta plecare din funcţie a şefului diplomaţiei americane, Rex Tillerson, oferindu-i un oarecare sprijin, după ce el însuşi a alimentat bănuielile privind soarta şefului Departamentului de Stat.

„Presa a speculat că l-am concediat pe Rex Tillerson sau că va pleca în curând - ŞTIRE FALSĂ! Nu pleacă şi, în timp ce nu suntem de acord cu privire la anumite subiecte, (eu iau deciziile finale) lucrăm bine împreună şi America este foarte respectată din nou!“, a scris Donald Trump pe reţeaua Twitter.

Prin acest mesaj, notează France-Presse, Trump nu a ratat prilejul de a-şi sublinia superioritatea ierahică. În plus, s-a folosit de această ocazie pentru a lansa un nou atac la adresa presei.

La rândul său, Rex Tillerson a catalogat, vineri, informaţiile privind planurile Casei Albe de a-l înlătura din funcţie drept „ridicole“, notează Politico.

De altfel, cei doi au luat prânzul împreună, alături de secretarul Apărării, Jim Mattis, informează France-Presse. 

Reacţiile liderului Casei Albe şi şefului diplomaţiei americane au venit după ce, joi, cotidianul „New York Times“ a scris că şeful cancelariei prezidenţiale ameriacne John Kelly ar fi pus la punct un plan pentru a-l determina pe Tillerson să plece de la conducerea Departamentului de Stat, locul acestuia urmând să fie luat de directorul CIA Mike Pompeo, iar funcţia acestuia din urmă să fie preluată de senatorul Tom Cotton. 

Însă, imediat după apariţia acestor informaţii, Casa Albă nu le-a dezminţit. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Heather Nauert le-a spus, joi, reporterilor că Tillerson rămâne „devotat realizării sarcinilor sale“, însă a subliniat că este la dispoziţia preşedintelui. 

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Sarah Huckabee Sanders a afirmat că nu are de anunţat schimbări de personal, adăugând că preşedintele îşi menţine încrederea în secretarul său de Stat, în ciuda relaţiei lor tensionate, notează Politico.

Cei doi au avut divergenţe în privinţa mai multor dosare, începând cu cel al schimbărilor climatice şi până la cel legat de Coreea de Nord, zvonuri privind plecarea lui Tillerson din funcţie existând încă din timpul verii.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite