Cine este bărbatul din spatele atacului de la Capitoliu: adept al liderului controversat al Naţiunii Islamului, credea că CIA îi controlează mintea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noah Green, suspectul atacului de lângă Capitoliu FOTO Facebook Noah Green
Noah Green, suspectul atacului de lângă Capitoliu FOTO Facebook Noah Green

Noah Green, bărbatul despre care autorităţile americane spun că a izbit vineri cu maşina doi poliţişti în apropierea Capitoliului american, a postat pe reţelele de socializare în ultimele săptămâni mai multe mesaje, anunţând că şi-a pierdut locul de muncă, că guvernul federal încerca să-i „controleze mintea” şi indicând că este adeptul unui controversat cleric american.

Cu câteva săptămâni înainte de atac, Green scria pe reţelele sociale că şi-a pierdut slujba, că suferă foarte mult din cauza situaţiei în care se află şi că guvernul federal vrea să-i „controleze mintea”, conform CNN.

Cu mai puţin de două ore înainte de a fi împuşcat şi ucis, Noah Green a postat pe Instagram mai multe linkuri către înregistrări video cu Louis Farrakhan, un controversat cleric şi activist american, liderul Naţiunii Islamului. „Guvernul SUA este inamicul #1 al oamenilor de culoare”, spune clericul într-una dintre postări. 

Rămâne neclar motivul exact pentru acţiunile lui Green de vineri seară.

Acesta scria în urmă cu o săptămână că Farrakhan l-a salvat după „teribilele suferinţe pe care i le-au produs probabil CIA, FBI, agenţii guvernamentale ai Statelor Unite ale Americii”.  Răspunzând unui comentariu la acea postare, Green afirmă că a fost victima mai multor spargeri de domiciliu, că i s-a otrăvit mâncarea, că a fost supus unor agresiuni, operaţiuni neautorizate în spitale şi unor acţiuni de controlare a minţii.

Noah Green a absolvit Universitatea Christopher Newport University din Newport News, Virginia, în 2019, cu diplomă în finanţe, conform CNN. O scurtă biografie postată pe site-ul universităţii arată că tânărul s-a născut în Fairlea, Virginea de Vest şi că personalitatea istorică pe care ar vrea cel mai mult s-o cunoască este Malcolm X.

Într-o altă postare, pe Facebook, din 17 martie, tânărul spunea că el crede că Farrakhan este „Isus, Mesia” şi că liderul religios a jucat un rol esenţial în „trezirea sa”. Postarea este semnată: „Fratele Noah X”.

„Să fiu onest, ultimii ani au fost grei şi ultimele luni şi mai grele. Am fost suspus unora din cele mai mari încercări, inimaginabile, din viaţa mea”, a mai scris tânărul pe reţelele sociale. El a mai scris că a renunţat la slujbă în parte din cauza suferinţelor, dar mai ales pentru că este în căutarea unei „călătorii spirituale”. 

„Predicatorul este aici să mă salveze pe mine şi pe restul omenirii, chiar dacă asta înseamnă să ne confruntăm cu moartea”, mai scrie Green, referindu-se aparent la Farrakhan. „Fiţi gata să vă negaţi fiinţa şi să-l urmaţi, ridicaţi-vă crucea”, îndeamnă tânărul. 

Ambele conturi, de Instagram şi Facebook, care păreau să-i aparţină, au fost închise vineri după producerea incidentului de la Capitoliu.

Un poliţist a murit şi un altul a fost rănit, vineri, după ce Green i-a lovit cu maşina în apropierea Capitoliului american.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite