Cazul năucitor al fetei adoptate şi părăsite pentru că ar fi avut cu 13 ani mai mult decât scria în acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Grace FOTO Kristine Barnett via Daily Mail
Natalia Grace FOTO Kristine Barnett via Daily Mail

Justiţia din statul american Indiana încearcă să desluşească iţele unui caz încurcat de abandon. Atinsă de nanism, Natalia Grace suscită numeroase întrebări asupra vârstei sale reale. Părinţii ei adoptivi spun că au fost înşelaţi în privinţa vârstei. Mai mult, susţin că este o sociopată care a încercat în repetate rânduri să-i omoare.

Kristine Barnett, în vârstă de 45 de ani ani, şi fostul ei soţ, Michael Barnett, în vârstă de 43 de ani, sunt nevoiţi să răspundă în faţa justiţiei americane pentru acuzaţia că şi-au abandonat fiica adoptivă în 2013 într-un apartament din Lafayette, un oraş de circa 60.000 de locuitori din comitatul Tippecanoe, statul Indiana.

Potrivit unor documente judiciare ajunse pe mâna presei americane, Michael Barnett a declarat că vârsta legală a fetei a fost modificată de la 8 la 22 de ani în iunie 2012, pentru a primi un tratament psihiatric adecvat. O notă publicată de Associated Press asigură că Natalia Grace avea 11 ani în momentul faptelor. Singura certitudine în acest caz tulbure este că Natalia s-a născut în Ucraina şi a fost adoptată în Statele Unite în mai 2010. Certificatul său de naştere din Ucraina dă de înţeles că a apărut pe lume în 2003.

Abandonată într-un apartament în vara lui 2013, Natalia s-ar fi descurcat cu ajutorul unor vecini. Ea a fost alungată din apartament în mai 2014, pentru că nu şi-a plătit chiria.

Cazul ei a ajuns pe masa şerifului din Tippecanoe în septembrie 2014, la sesizarea unui director de şcoală. Căutaţi de poliţia americană, părinţii adoptivi ai Nataliei au fost găsiţi abia după cinci ani, în Canada.

Kristine Barnett, mamă a trei copii, se apără în Daily Mail dând asigurări că a fost înşelată în privinţa vârstei fetei, care nu avea 6, ci 22 de ani de fapt în momentul adopţiei. „Natalia era deja femeie. Avea menstruaţii şi dinţi de adult. Nu a crescut niciodată, deşi copii atinşi de nansim îşi continuă creşterea“, spune ea.

Mai mult, ea susţine că a plecat în Canada de teama de a nu fi ucisă de Natalia. Femeia îşi acuză copilul adoptiv că a a încercat să o otrăvească, a împins-o într-un gard electric şi a ameninţat că-i va ucide ceilalţi copii în somn. În plus, Natalia ar fi stropit cu sânge oglinzile din casă şi ar fi încercat să se arunce în faţa unei maşini.

Kristine si Michael Barnett FOTO Kristine Barnett via Daily Mail

Kristine şi Michael Barnett FOTO Kristine Barnett via Daily Mail

Cazul a fost comparat cu filmul horror „Orphan“, în care un cuplu adoptă o fetiţă de nouă ani, care este, de fapt, mai bătrână cu 20 de ani şi le ameninţă viaţa.

Acum Michael şi Kristine sunt puşi sub acuzare pentru abandon şi neglijarea unei persoane aflate în dificultate. Ei sunt părinţii lui Jacob Barnett, un matematician şi astrofizician precoce şi talentat cu IQ-ul 170.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite