Video Cactușii Saguaro, afectați de temperaturile extrem de ridicate din Arizona VIDEO
0Căldura extremă face ravagii în o bună parte a lumii. Pe lângă incendiile de vegetație care afectează Grecia, celebrii cactuși din Arizona, Saguaro, își pierd ramurile și, în unele situații, se prăbușesc din pricina temperaturilor extrem de ridicate din acest stat, a transmis marți un om de știință, relatează Reuters.



Ploile musonice din timpul verii, de care cactușii depind, nu și-au făcut simțită prezența, punând la grea încercare rezistența acestora, atât în sălbăticie, cât și și în orașe, după ce în Phoenix s-au înregistrat temperaturi de peste 43 de grade Celsius timp de 25 de zile, a afirmat Tania Hernandez.
„Aceste plante sunt adaptate la această căldură, dar la un moment dat este necesar să se răcorească și să primească apă", a afirmat Hernandez, om de știință la Desert Botanical Garden din Phoenix, a cărei suprafață este de 57 de hectare și deține peste două treimi din toate speciile de cactuși, inclusiv Saguaro, care pot ajunge la peste 12 metri înălțime.
Experții în fiziologia plantelor de la Grădina din Phoenix au început să testeze gradul de rezistență la căldură a acestor plante. Până recent, mulți erau de părere că aceste plante sunt perfect adaptate la temperaturi mari și la secetă. Se pare că, în prezent, valul de căldură din Arizona testează aceste presupuneri.
Cactușii au nevoie de răcoare în timpul nopții sau de ploaie și ceață. În caz contrar, aceștia pot prezenta daune interne. Plantele care suferă în prezent din pricina căldurii exagerate și îndelungate pot muri după luni sau ani de zile, a afirmat Hernandez.
Cactușii din Phoenix fac obiectul studiului dat fiind faptul că orașul este considerat o insulă de căldură, imitând temperaturile ridicate cu care se așteaptă să se confrunte plantele sălbatice în urma viitoarelor schimbări climatice, a mai adăugat omul de știință.