Biden critică lipsa de acţiune a lui Trump în timpul luării cu asalt a Capitoliului: Poliţişti curajoşi au fost victimele unui infern demn de Evul Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Joe Biden critică lipsa de acţiune a predecesorului său Donald Trump în timpul luării sângeroase cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021, pe care o denunţă drept un ”infern demn de Evul Mediu”, relatează AFP.

”Timp de trei ore, fostul preşedinte al Statelor Unite, învins (în alegerile prezidenţiale), a observat evenimentele fără să facă ceva, aşezat în confortul sălii sale de mese private lângă Biroul Oval. În timp ce el făcea asta, poliţişti curajoşi au fost victime ale unui infern demn de Evul Mediu”, a tunat Biden luni seara (ora locală) în marja unei conferinţe a unei organizaţii a şefilor de poliţie afroamericani.

”În timp ce el făcea asta, poliţişti curajoşi au fost victime ale unui infern demn de Evul Mediu (...) plini de sânge, asaltaţi de un măcel al unei mulţimi dezlănţuite care credea în minciunile preşedintelui învins”, a continuat el.

”Poliţia a fost eroică în acea zi. Donald Trump nu a avut curajul să acţioneze”, a subliniat Joe Biden, care a subliniat că nu poţi să fii ”pro-insurecţie şi pro-poliţie” sau ”pro-insurecţie şi pro-democraţie”.

Aceste critici sunt ecoul unor concluzii ale Comisiei parlamentare de anchetă ”6 ianuarie” cu privire la atacul din Congres, care a estimat într-o audiere publică, joi, că miliardarul a ”eşuat în datoria sa de comandant suprem” prin faptul că nu a intervenit să oprească trei ore de dezlănţuire a violenţei susţinătorilor săi în Congres.

Joe Biden, criticat de către adversari săi din cauza unei intensificări a violenţelor în ţară, urmează să înfrunte în câteva luni alegeri legislative considerate cruciale, în urma cărora Partidul Republican ar putea să preia controlul în Camera Reprezentanţilor, în care este majoritar Partidul Democrat.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite