Atentatele din Boston: Fraţii Ţarnaev voiau să lanseze atacurile de Ziua Independenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Tamerlan şi Djohar Ţarnaev FOTO Reuters
Fraţii Tamerlan şi Djohar Ţarnaev FOTO Reuters

Bombele utilizate în dublul atentat terorist din Boston au fost construite în apartamentul în care Tamerlan Ţarnaev locuia împreună cu soţia şi copilul său, iar planul iniţial prevedea ca fraţii să detoneze dispozitivele explozive pe 4 iulie, dată la care se celebrează Ziua Statelor Unite ale Americii.

Ţarnaev şi fratele său, Djohar, voiau iniţial să atace pe 4 iulie, dar au terminat construirea dispozitivelor explozive mai rapid decât se aşteptau şi au decis să le detoneze mai devreme, potrivit relatărilor unei surse care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Aceeaşi sursă a declarat pentru CNN că nu se ştie dacă ţinta ar fi fost evenimentele din Boston care marcau Ziua Statelor Unite ale Americii, dar este o posibilitate pe care autorităţile o iau în considerare. 

Spectacolele respective atrag peste 500.000 de privitori şi sunt transmise de postul CBS.

Trei persoane au murit şi peste 260 au fost rănite când cele două dispozitive explozive improvizate au fost detonate, în apropierea liniei de sosire de la maratonul din Boston, pe 15 aprilie.

 Patru persoane au fost acuzate că ar avea legătură cu atentatele, inclusiv Djohar Ţarnaev, suspectat că a plănuit atacul împreună cu fratele său.

Autorităţile cred că aceştia au acţionat pe cont propriu, dar iau în calcul posibilitatea ca ei să fi fost sprijiniţi de grupări teroriste.

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite