Victorie fără glorie. Începe Rusia să se sature de tandemul Putin-Medvedev?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce a ieşit din urne
Ce a ieşit din urne

Deşi exit-poll-urile alegerilor legislative din Rusia arătau că Partidul Rusia Unită, condus de către Vladimir Putin, premierul şi, foarte probabil, viitorul preşedinte al ţării, va obţine un dezamăgitor rezultat de 46% din sufragii.

Comisia electorală centrală a anunţat că, după numararea buletinelor din 94% din sectiile de votare, Rusia Unită a obţinut 49,69% din voturi. Principalul partid de opoziţie rămâne Partidul Comunist, care este estimat să obţină 21 %.

Alegerile „democratice" din Rusia sunt, în permanenţă, un prilej pentru ca forţele de ordine să-şi exercite misiunea de a proteja sistemul politic rus de orice presupusă ameninţare. Nici alegerile legislative de duminică nu au făcut excepţie, cu serviciile secrete şi trupele anti-tero făcând tot posibilul să prevină orice manifestare de nemulţumire la adresa regimului. Sute de protestatari au fost arestaţi, la Moscova, în timp ce, în provincie, observatorii independenţi au fost goniţi din secţii, conform declaraţiilor liderilor grupurilor politice de opoziţie.

Click aici pentru a afla detalii despre cum s-au desfășurat alegerile în Rusia și intră în dezbatere: reprezintă aceste rezultate un semn că poporul rus a început să se sature de tandemul Putin-Medvedev?

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite