Un avion Sukhoi Superjet s-a prăbuşit în Rusia. La bord se aflau doar membrii echipajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de pasageri Sukhoi Superjet 100 s-a prăbuşit vineri, în apropiere de Moscova, în timpul unui zbor de testare. La bord se aflau doar trei membri ai echipajului, potrivit BBC.

FOTO captură video Facebook Novye Izvestia
FOTO captură video Facebook Novye Izvestia

Anunțul a fost făcut de Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Potrivit oficialilor ruși, avionul Sukhoi Superjet 100 s-a prăbușit într-o pădure și se crede că toți cei trei membri ai echipajului au murit. La bord nu se aflau pasageri.

„Nu au existat victime în rândul populației", a precizat Ministerul.

Mass-media de stat din Rusia relatează că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare, după efectuarea unor lucrări de reparații.

Pădurea în care s-a prăbușit avionul se află nu departe de orașul Kolomna și la distanță mică de Moscova.

Aeronava aparținea Gazprom Avia, compania aeriană a gigantului energetic al țării, au au precizat procurorii de la Transporturi. 

O anchetă penală este acum în curs de desfășurare.

Autoritatea de stat pentru apărare Rostech, care a precizat că aeronava a intrat în serviciu în 2014, a îndemnat opinia publică să nu „se grăbească cu concluziile" cu privire la cauzele accidentului.

Dezvoltarea Sukhoi Superjet 100 pe fondul sancțiunilor occidentale

Rusia a dezvoltat avionul Sukhoi Superjet 100, deoarece sancțiunile occidentale au blocat importurile din Occident. Pe fondul sancțiunilor primite pentru pentru invadarea Ucrainei în 2022, Moscova se străduiește să își înlocuiască astfel flota de avioane îmbătrânită.

Tragedia de vineri este al treilea dezastru aerian din 2012 încoace în care este implicat un avion Sukhoi Superjet 100.

 Proiectul Superjet a fost afectat, de-a lungul anilor, de eșecuri inginerești și de întârzieri în producție, deoarece proiectanții au încercat să înlocuiască componentele cheie de avionică occidentale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite