Rusia, pregătită să contribuie la soluționarea problemelor alimentare globale, susține Putin

0
Publicat:

Rusia este pregătită să participe la rezolvarea problemelor alimentare globale și să ajute în special țările cele mai sărace, a declarat duminică președintele Vladimir Putin în discursul video rostit cu ocazia Zilei lucrătorilor din agricultură și industria prelucrătoare, notează agenția de presă rusă, TASS. De asemenea, munca sub presiunea unor sancțiuni fără precedent pune noi provocări pentru sectorul agricol, a declarat președintele rus.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

„Satisfacem pe deplin cererea internă de produse de bază, esențiale și asigurăm o securitate alimentară fiabilă. În plus, ne dezvoltăm potențialul de export și - aș dori să subliniez acest lucru - suntem gata să ne aducem contribuția la depășirea provocărilor alimentare globale și să oferim asistența necesară celor mai sărace țări”, a declarat șeful statului.

„Toate acestea sunt rezultatul direct al eforturilor depuse de lucrătorii din agricultură și din industria de prelucrare, al muncii lor dificile, dar foarte importante și responsabile”, a subliniat Putin.

Președintele rus a mai declarat că munca sub presiunea unor sancțiuni fără precedent pune noi provocări pentru sectorul agricol. 

„Le vom aborda în comun, cu sprijinul statului, folosind restricțiile impuse pentru propria noastră dezvoltare”, a adăugat el.

„Trebuie să actualizăm suveranitatea tehnologică în agricultură. Prin urmare, trebuie să ne sporim potențialul în domeniul selecției, geneticii și reproducerii semințelor, să încurajăm tranziția către echipamente și tehnologii interne moderne și să creăm condițiile pentru un aflux suplimentar de investiții”, a declarat liderul rus. Guvernul național a aprobat în septembrie strategia sectorială actualizată care include aceste sarcini, a adăugat Putin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite