Rusia: Câteva mii de persoane au protestat din nou la Moscova faţă de majorarea vârstei de pensionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înalţi oficiali ruşi, cu Vladimir Putin în frunte, catalogaţi drept „duşman al poporului“ FOTO EPA-EFE
Înalţi oficiali ruşi, cu Vladimir Putin în frunte, catalogaţi drept „duşman al poporului“ FOTO EPA-EFE

Circa 3.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Moscova împotriva proiectului guvernului de a majora vârsta de pensionare, care provoacă o nemulţumire neobişnuită în Rusia, transmite AFP.

Participanţii au defilat pe un mare bulevard din centrul capitalei Rusiei, fluturând pancarte cu chipurile unor membri ai partidului la putere, Rusia Unită, printre care premierul Dmitri Medvedev, însoţite de sloganuri precum „Inamic al poporului“ sau „Ruşine“.

„Circa 3.000 de persoane au participat“ la manifestaţie, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus de Interne, o estimare confirmată de un jurnalist al AFP.

Permisă de autorităţi, manifestaţia a avut loc la apelul Partidului Comunist Rus. Opozantul Serghei Udalţov, din partea Frontului de Stânga, condamnat la 30 de zile de închisoare pentru că a ars portrete ale unor lideri ruşi la o manifestaţie organizată la sfârşitul lunii iulie, a luat de asemenea parte la defilare.

Guvernul rus se confruntă de mai multe luni cu un val de furie din cauza proiectului său de a majora vârsta de pensionare, rămasă neschimbată de aproape 90 de ani.

Pe fondul acestui scandal, cota de popularitate a preşedintelui Vladimir Putin a scăzut. Liderul de la Kremlin a fost nevoit să facă un pas în spate, anunţând la sfârşitul lui august câteva ajustări la proiectul iniţial.

Vârsta de pensionare la femei, în prezent de 55 de ani, ar urma să fie majorată la 60 de ani (comparativ cu 63 de ani în propunerea iniţială), iar cea a bărbaţilor, la 65 de ani (comparativ cu 60 de ani în prezent).

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite