Recenzii la restaurantele din Rusia, pentru a le spune ruşilor adevărul despre situaţia din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Mai multe persoane au postat recenzii online la restaurantele şi cafenelele din Rusia cu detalii despre războiul din Ucraina, pentru a încerca să treacă de controlul strict al presei de stat şi să le spună ruşilor care este situaţia reală.

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia a acuzat 10 instituţii de presă locale că au descris fals ceea ce Rusia numeşte „o operaţiune specială” de demilitarizare a Ucrainei. Marţi, Rusia a suspendat postul de radio Echo Moskvî, din cauza modului în care a prezentat invazia, scrie Reuters, citat de Digi24.

Comentariile de pe Google Maps sau Afisha.ru, un alt site folosit pe scară largă în Rusia, sunt mai greu de cenzurat, astfel că oamenii au ales să explice ruşilor situaţia din Ucraina prin recenzii la diverse localuri. De cele mai multe ori, utilizatorii folosesc VPN-urile pentru a se feri de restricţiile de pe reţelele sociale.

Într-o recenzie a unuia dintre cele mai populare restaurante din Moscova de pe Afisha.ru, un utilizator a scris: „Desfăşurarea de trupe în Ucraina este un război, nu o operaţiune specială. Armata rusă ucide copii şi civili!!!!”

Un alt utilizator a scris: „Locul era frumos. Dar Putin ne-a stricat starea de spirit invadând Ucraina. Ridicaţi-vă împotriva dictatorului vostru, nu mai ucideţi oameni nevinovaţi! Guvernul vostru vă minte”.

Numărul mare de recnzii l-a făcut pe primarul Moscovei, Serghei Sobianin, să spună că utilizatorii străini lansează un „atac informaţional psihologic”, acesta îndemând oamenii să nu citească respectivele comentarii.

„Vă rog să nu ascultaţi apelurile provocatorilor. Acestea au ca scop subminarea guvernării oraşului şi crearea unei atmosfere de haos. Ei încearcă să ne divizeze”, a spus Sobianin.

Un cont de Twitter asociat grupării de hackeri Anonymous, care a atacat mai multe site-uri guvernamentale şi ale mass media ruse de stat, i-a îndemnat pe oameni să scrie recenzii pe Google Maps despre ceea ce se întâmplă în Ucraina. Mai mulţi oameni au recomandat să fie postate şi fotografii cu războiul din Ucraina în recenziile restaurantelor populare din Rusia.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite