Reacția furioasă a unui deputat rus după ce Maia Sandu a afirmat că Putin va fi arestat

0
Publicat:

Vladimir Djabarov, vicepreședintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației Ruse, a susținut marți că președinta Maia Sandu ar putea fi plasată pe lista persoanelor căutate internațional, după ce lidera de la Chișinău a afirmat că Putin va fi arestat dacă va intra în Republica Moldova. 

Maia Sandu
Djabarov susține că Sandu „visează ca liderul Marii Rusii să vină în ţara ei”. Foto: Arhivă

Comitetul de anchetă al Federaţiei Ruse are toate motivele să iniţieze un dosar penal împotriva preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pe baza faptului că a amenințat cu arestarea liderului rus Vladimir Putin, şi să o declare persoană căutată internaţional", a declarat Vladimir Djabarov, conform Agerpres.

Din câte se pare, ceva nu e în regulă cu capul doamnei Maia Sandu, cetăţeană a României, care ocupă (în prezent) funcţia de preşedinte al Republicii Moldova", se arată într-o postare publicată pe Telegram de Djabarov, conform RIA Novosti. 

Visează ca liderul Marii Rusii să vină în ţara ei, a cărei economie şi bunăstare sunt total dependente de Moscova", a mai precizat el. 

Preşedinta Maia Sandu a afirmat marţi că se va conforma deciziei Curții Penale Internaționale (CPI) privind arestarea liderului de la Kremlin în cazul în care Putin va intra în Republica Moldova.

Totodată, Republica Moldova a semnat şi ratificat Statutul de la Roma, tratatul fondator al CPI.

În luna martie, Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al comisarului rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni. 

Majoritatea țărilor din întreaga lume, 123, sunt părți la tratat, însă există excepții, printre care se numără și Rusia. 

De asemenea, procurorul Curţii Penale Internaţionale Karim Khan a fost plasat pe lista persoanelor căutate în Rusia, potrivit unei note a Ministerului rus de Interne. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite