Putin s-a răzgândit: Suddeutsche Zeitung nu mai e aservit băncii Goldman Sachs. Kremlinul a prezentat scuze pentru declaraţii „eronate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin, la emisiunea de întrebări şi răspunsuri cu populaţia FOTO Arhivă
Vladimir Putin, la emisiunea de întrebări şi răspunsuri cu populaţia FOTO Arhivă

Kremlinul a anunţat că a cerut scuze băncii americane Goldman Sachs şi publicaţiei germane Suddeutsche Zeitung în urma unor declaraţii „eronate“ ale preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la existenţa unei legături între ele, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

Putin a afirmat în mod incorect, în timpul sesiunii sale anuale televizate de întrebări şi răspunsuri, că ziarul Suddeutsche Zeitung este deţinut de către Goldman Sachs, atunci când s-a referit la cine crede el că se află în spatele scandalului Panama Papers, transmite Radio Free Europe/Radio Liberty, citat de news.ro.

Ziarul german este cel care a obţinut primul materialele ce oferă detalii despre transferuri suspecte de bani ale unora dintre cei mai bogaţi şi puternici oameni din lume, între care şi un apropiat al preşedintelui rus.

„Este mai mult eroarea celor care au pregătit documentele sesiunii - eroarea mea“, a declarat vineri, pentru presă, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Putin a catalogat scandalul Panama Papers drept „o provocare“ în timpul showului său bine coregrafiat de joi.

„Primul articol despre acest subiect a apărut în Suddeutsche Zeitung, o publicaţie care face parte din holdingul media deţinut de către corporaţia financiară americană Goldman Sachs“, a declarat Putin.

Peskov a precizat că au fost prezentate scuze atât băncii, cât şi ziarului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite