Casa Albă: Statele Unite vor lua măsuri dacă Federația Rusă și Coreea de Nord extind cooperarea militaro-tehnică

0
Publicat:

Coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat că Statele Unite sunt „cu siguranță îngrijorate de evoluția relației dintre Coreea de Nord și Rusia”.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Autoritățile americane sunt îngrijorate de dezvoltarea legăturilor dintre Moscova și Phenian și intenționează să ia măsuri dacă ajung la acorduri privind creșterea cooperării militaro-tehnice în urma negocierilor dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul RPDC Kim Jong-un. John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice la Consiliul de Securitate Națională (NSC) de la Casa Albă, a declarat acest lucru la un briefing regulat.

"Urmărim acest lucru foarte, foarte atent. Vom vedea ce vor spune ambele părți pe baza rezultatelor", a menționat el, vorbind despre vizita lui Kim Jong-un în Federația Rusă. „Dacă ei decid să continue cu orice tranzacții cu arme, vom lua măsuri, vom face ceea ce se cuvine. După cum a spus [consilierul pentru securitate națională] Jake Sullivan săptămâna trecută, cu siguranță vor exista consecințe pentru Coreea de Nord atât din partea SUA, cât și din partea comunității internaționale”, a argumentat Kirby.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că Statele Unite sunt „cu siguranță preocupate de relația care se stabilește între Coreea de Nord și Rusia”. „Orice acord care mărește potențialul militar al Coreei de Nord va genera îngrijorări serioase”, a subliniat el. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite