Principalul opozant al lui Putin s-a trezit cu conturile bancare blocate în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a anunţat marţi că s-a trezit cu conturile bancare blocate în Rusia, suspectând că actul are legătură cu o anchetă deschisă împotriva organizaţiei sale de luptă împotriva corupţiei.

„Toate conturile mele au fost blocate“, a scris Navalnîi pe Twitter, adăugând că acte similare au fost întreprinse împotriva soţiei, celor doi copii şi părinţilor săi.

„Nu este plăcut“, a afirmat el, deplângând faptul că părinţii săi nu au mai putut să-şi primească pensiile, în timp ce fiica sa, care studiază în Statele Unite, nu mai are bani la dispoziţie.

Potrivit Kirei Iarmici, purtătoarea de cuvânt a opozantului numărul unu al preşedintelui rus Vladimir Putin, blocarea acestor conturi este legată de ancheta pentru „spălare de bani“ aflată în prezent în curs împotriva Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK).

Săptămâna trecută, Aleksei Navalnîi a denunţat o încercare a puterii de a-l sufoca financiar. „Teama lor (...) este de aşa natură încât simt nevoia de a strangula (FBK, n. red.) pe toate fronturile, fără a se gândi la impresia pe care o lasă“, a scris el pe blogul său, potrivit AFP.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite