Noi amenințări cu războiul nuclear la televiziunile rusești: „Va deveni o realitate” | VIDEO

0
0

Amenințările cu lovituri nucleare nu sunt deloc o noutate la televiziunile rusești însă a de această dată unul dintre propagandiștii de top ai Kremlinului spune că un război nuclear pe scară largă cu Occidentul pare acum o certitudine, mai ales după ce Vladimir Putin a ordonat miercuri decretarea mobilizării parțiale în Rusia.

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

„Singurul lucru de care Occidentul se teme astăzi este posibilitatea ca Rusia să folosească armele sale nucleare tactice. În această privință, cuvintele spuse de Vladimir Putin sunt foarte valoroase. Cu toate acestea, în Occident ei se gândesc la ele și analizează care ar fi circumstanțele pentru ca Rusia să folosească un asemenea argument”, afirmă, analistul militar Igor Korotcenko, în cadrul unei emisiuni de la postul TV Rossiya-1. 

„Occidentul trebuie să înțeleagă: dacă anumite arme există, tabuurile și limitările asupra folosirii lor ar putea fi ridicate în anumite circumstanțe”, a mai afirmat Korotcenko, care a devenit în ultimele luni analistul militar favorit al televiziunilor rusești.

Olga Skabeeva, prezentatoarea emisiunii, l-a întrebat retoric pe Korotcenko ce își dorește Occidentul. 

„Vor ei o victorie asupra Rusiei? Este imposibil să învingi Rusia fără o explozie nucleară, nu intră în discuție, nu vom permite distrugerea țării noastre. Dacă încercați să ne distrugeți veți fi distruși alături de noi”, spune ea, potrivit hotnews.ro.

Skabeeva întreabă apoi dacă Rusia ar trebui să lovească centrele de decizie din Ucraina și Occident.

„În Kiev, Londra, Washington, unde?”, subliniază ea aparent sub formă de întrebare, fără a aștepta însă vreun răspuns de la invitați, deși unul încearcă să intervină.

„Ce ar trebui să facem pentru a evita războiul nuclear sau e deja cert? Cu siguranță pare așa. Dacă ei nu se opresc, va deveni o realitate. Care este obiectivul Occidentului colectiv? Victoria Ucrainei și înfrângerea Rusiei. Atât timp cât Federația Rusă are arme nucleare, și Federația Rusă are arme nucleare, înfrângerea ei este imposibilă. Împingeți-ne într-un colț și totul va fi distrus”, spune prezentatoarea TV, susținând apoi că Rusia nu își dorește un război nuclear.

Skabeeva revine însă la amenințări doar câteva secunde mai târziu, afirmând că dacă Occidentul „se apropie de granițele Rusiei” singura soluție va fi o lovitură nucleară.

Amenințările cu lovituri nucleare nu sunt deloc o noutate la televiziunile rusești însă aceasta pare a fi prima instanță în care unul dintre propagandiștii de top ai Kremlinului spune că un război nuclear pe scară largă cu Occidentul pare acum o certitudine.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite