Moscova susține că a respins o tentativă de incursiune în regiunea Belgorod

0
Publicat:

Ministerul rus al Apărării susține că a respins joi o tentativă de incursiune dinspre Ucraina în regiunea Belgorod, unde bombardamentele masive din ultimele zile au determinat evacuări de civili.

Atac desfășurat anterior în orașul Belgorod FOTO Profimedia
Atac desfășurat anterior în orașul Belgorod FOTO Profimedia

„Forțele armate ale Rusiei, împreună cu unitățile serviciului de frontieră, au dejucat o nouă încercare a regimului de la Kiev de a conduce un atac terorist împotriva populației civile din orașul Șebekino”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Konașenkov susține că două unități militare legate de Ucraina au încercat să treacă granița lângă satul Novaia Tavoljanka.

Pentru a preveni incursiunea, armata rusă ar fi efectuat lovituri masive soldate cu peste 30 de morți.

Aceste informații nu pot fi verificate din surse independente, notează The Moscow Times.

Pe de altă parte, autoritățile din Belgorod spun că 11 persoane au fost rănite bombardamentele care au avut loc joi în regiune, mai ales în orașul Șebekino.

Referindu-se la situația din Belgorod, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că Vladimir Putin obţine „în permanenţă” informaţii de la serviciile de securitate şi autorităţile de la faţa locului.

Declarațiile lui Konașenkov și Peskov survin la câteva ore după ce două forțe paramilitare anti-Kremlin au anunțat noi incursiuni în Rusia.

Corpul Voluntarilor Ruși, o formațiune paramilitară naționalistă, a declarat că „luptă din nou pe teritoriul Rusiei”.

Legiunea de Eliberare a Rusiei a anunțat la rândul ei că se află în apropiere de graniță pentru a efectua o nouă incursiune.

„Vom elibera toată Rusia, de la Belgorod până la Vladivostok”, a promis un membru al acestei organizații paramilitare.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite