Legendele Kremlinului despre relaţiile lui Putin cu soţia sa şi despre şirul lung de amante ale preşedintelui rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un hol împodobit cu plante de plastic, Vladimir Putin şi soţia sa au decis să facă anunţul pe care toată lumea îl specula. O echipă de televiziune a fost instruită şi anunţul a venit: „Căsnicia noastră este încheiată, fiecare are viaţa lui”, a spus preşedintele Rusiei. Zvonurile privind amantele sale, dar şi despre dispariţia soţiei şi chiar abuzurile lui Putin pe când era ofiţer KGB fac înconjurul Palatului Kremlin de ani buni.

Cariera în spionaj a lui Vladimir Putin a stârnit o mulţime de glume de-a lungul timpului la adresa relaţiei cu soţia sa. În ultimii ani, aceasta a avut mai puţin de cinci apariţii publice. Ipotezele curgeau: ba a fost închisă într-o măsăstire din vestul Rusiei, ba trimisă în Siberia, ba sedată ani la rând şi, până la urmă, a fost ucisă de mai multe ori în presă. 

Însă joi seară Liudmila Putin a apărut mai fericită decât a putut fi văzută în mulţi ani, la braţul preşedintelui rus, anunţând zâmbitoare că „este o decizie comună” şi mulţumindu-i pentru sprijin lui Vladimir Vladimirovici. 

Starea bună de spirit a femeii care i-a stat alături lui Putin timp de 30 de ani şi-ar găsi imediat explicaţia dacă dăm crezare zvonurilor conform cărora Liudmila a plâns nopţi la rând după ce Vladimir Putin a fost ales ca succesor al lui Boris Elţîn, în ianuarie 1999. 

Zvonurile privind căsnicia celor doi merg însă şi mai aproape de 1983, anul în care s-au căsătorit - în acelaşi an s-a născut Alina Kabayeva, femeia cu care acesta ar avea o relaţie. 

Pe la jumătatea anilor `80, Putin a fost staţionat ca agent cu rang mediu al KGB în oraşul Dresda din Germania, iar presa rusă a abordat în mai multe rânduri poveşti privind abuzurile la care era supusă Liudmila de soţul ei, cunoscut pe-atunci ca un afemeiat. 

Femeile din viaţa lui Putin: stewardesa, spioana şi sportivele

Înainte de a se căsători cu Vladimir Putin, Liudmila a lucrat ca însoţitoare de bord pentru compania naţională de transport aerian a Rusiei, Aeroflot. În 1986, la trei ani după ce s-a căsătorit, a absolvit cursurile Facultăţii de Filologie, secţia Spaniolă, a Universităţii de Stat din Leningrad. Acolo, ea a predat limba germană între anii 1990-1994. 

Relaţia dintre Putin şi fosta gimnastă medaliată cu aur Alina Kabayeva este poate cel mai prost păstrat secret al preşedintelui rus, altfel foarte reticent în a-şi face publică viaţa personală. Însă Vladimir Putin a fost cuplat, cel puţin în presă, cu mai multe femei de-a lungul anilor, zvonul care a durat cel mai mult fiind legat de o fostă jucătoare de basketball. 

O altă poveste controversată este cea care-l leagă pe Putin de notoria Anna Chapman, americanca de origine rusă, prinsă şi condamnată în New York ca spion al Federaţiei Ruse. Ea a fot deportată în Rusia în 2010, ca parte a unui schimb de prizonieri între cele două ţări.  

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite