Kremlinul ordonă demontarea „valizei gigant“ Louis Vuitton din Piaţa Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavilionul Louis Vuitton din Piaţa Roşie
Pavilionul Louis Vuitton din Piaţa Roşie

Administraţia de la Kremlin a ordonat demontarea pavilionului în formă de valiză al celebrei case de modă Louis Vuitton, instalat recent în Piaţa Roşie, informează RIA Novosti. „Instalarea acestui pavilion nu a fost aprobată de administraţie“, a indicat pentru agenţia de presă rusă o sursă apropiată Kremlinului.

Apariţia unei valize-gigant în Piaţa Roşie, parte a patrimoniului UNESCO, a suscitat indignare în capitala rusă, mai multe organizaţii şi personalităţi politice şi culturale cerând autorităţilor să demonteze acest pavilion apărut într-un loc considerat un adevărat simbol arhitectural nu doar al Moscovei, ci al întregii Rusii.

Cei mai vehemenţi au fost comuniştii. După cum a declarat unul dintre oficialii din cadrul Partidului Comunist, Piaţa Roşie este „un loc sacru pentru statul rus”, care „nu trebuie trivializat şi denigrat”.

Pavilion, în formă de valiză al casei de modă Louis Vuitton, a fost amplasat în Piaţa Roşie, în apropiere de zidurile Kremlinului, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la înfiinţarea celebrului magazin GUM (Magazinul Universal de Stat), la jumătatea lunii noiembrie.

Construcţie are 30 de metri lungime şi 9 metri înălţime. Începând cu 2 decembrie, în el urma să aibă loc expoziţia „Sufletul Rătăcitor”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite