Discuţiile telefonice între Vladimir Putin şi cetăţenii ruşi, atacate de hackeri în direct. Putin: Serios? Glumiţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentru agenţia rusă RIA Novosti, că originea acestor atacuri este încă neclară. Foto: Arhivă
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentru agenţia rusă RIA Novosti, că originea acestor atacuri este încă neclară. Foto: Arhivă

O discuţie în direct cu cetăţenii a lui Vladimir Putin a fost întreruptă de atacuri cibernetice ale hackerilor, a transmis postul TV de stat Rossiya 24, relatează The Guardian şi The Moscow Times. Nu ar surprinde pe nimeni ca „atacul“ să fi fost regizat de Kremlin.

Transmis în direct, programul îl arată pe preşedintele Rusiei răspunzând prin telefon la întrebările ruşilor. În acest an, însă, programul s-a confruntat cu probleme de conexiune, mai ales la apelurile care veneau din zone îndepărtate ale Rusiei, potrivit Digi 24.

„Sistemele noastre digitale sunt lovite de atacuri puternice de tip DDoS”, i-a explicat prezentatorul lui Putin, după ce un apel al unui cetăţean din regiunea Kuzbass, din sud-vestul Siberiei, s-a întrerupt brusc. 

„Glumiţi? Serios? Se pare că avem şi hackeri în Kuzbass”, a spus Vladimir Putin. 

Rostelecom, cel mai mare furnizor rus din domeniul telecomunicaţiilor, a confirmat incidentul, precizând că „au fost luate măsuri pentru a bloca aceste activităţi nelegitime”. 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentru agenţia rusă RIA Novosti că originea atacurilor este încă neclară.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite