Cum comentează Kremlinul informaţiile privind apropierea Rusiei de incapacitate de plată

0
0
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE

Kremlinul a respins afirmaţiile cu privire la incapacitatea de plată a Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declară că nu există ”nu există motive” să fie numită o incapacitate de plată, deoarece plata necesară în valută a fost făcută încă din luna mai, relatează CNN.

„Acuzaţiile de neplată sunt incorecte, deoarece plata necesară în valută a fost făcută încă din luna mai”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rezervele ruseşti au fost îngheţate în mod nejustificat şi faptul că banii nu au fost achitaţi beneficiarilor „nu este problema noastră”, a adăugat Peskov, referindu-se la fondurile îngheţate de Euroclear, o companie de servicii financiare cu sediul în Belgia, specializată în decontarea tranzacţiilor cu valori mobiliare.

„Deci, nu există motive să o numim incapacitate de plată”, a subliniat Peskov.

Încercările de a folosi rezervele îngheţate în orice fel ar fi ”ilegale” şi considerate de Rusia ca un ”furt total”, a adăugat el.

Potrvit Reuters, Rusia s-a apropiat de incapacitate de plată duminică, în lipsa informaţiilor că investitorii care deţin obligaţiuni internaţionale ale acesteia ar fi primit vreo plată, ceea ce prefigurează prima neplată a datoriilor ţării din ultimele deceni.

De la invazia Rusiei asupra Ucrainei în luna februarie, băncile internaţionale au avertizat că ţara se îndreaptă spre o incapacitate de plată a datoriei externe, ameninţând să-şi cufunde economia şi mai mult în criză.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite