Alegeri prezidențiale Rusia 2024. Putin face apel la unitate în jurul lui cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor

0
Publicat:

Vladimir Putin a invocat joi „vremurile dificile” într-un apel către cetăţenii ruşi pentru a se prezenta la secțiile de votare în așa-zisele alegeri prezidenţiale programate pentru 15-17 martie în Rusia.

Vladimir Putin FOTO AFP
Vladimir Putin FOTO AFP

Aflat la conducerea Rusiei de aproape 25 de ani - fie ca „preşedinte”, fie ca premier - Vladimir Putin, 71 de ani, le-a cerut conaţionalilor lui să meargă la vot pentru a exprima „o poziţie civică şi patriotică”.

„Trebuie să ne confirmăm unitatea şi hotărârea de a merge înainte”, a adăugat liderul de la Kremlin, care va avea trei contracandidaţi fără anvergură după ce s-a asigurat de reprimarea opoziției.

Cei trei contracandidați nu-l critică pe Putin, nu se opun agresiunii contra Ucrainei și nici campaniei de reprimare a opoziției din Rusia, care a culminat cu moartea principalului rival politic al liderului de la Kremlin, Aleksei Navalnîi, la mijlocul lunii februarie.

Vladimir Putin, care prezintă războiul lansat de el împotriva ucrainei ca pe o luptă cu Occidentul, s-a referit la „vremurile dificile” pe care le trăiesc ruşii din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei. Ori sancțiunile au fost impuse pentru a reduce capacitatea de război a regimului Putin.

„Pentru a continua să ripostăm la aceste provocări într-o manieră demnă şi să depăşim cu succes dificultăţile, trebuie să continuăm să rămânem uniţi şi siguri pe noi”, a declarat liderul de la Kremlin, potrivit căruia unitatea ruşilor pentru asaltul împotriva Ucrainei este o datorie patriotică.

Așa-zisele alegeri prezidenţiale din Rusia, extinse pentru o perioadă de trei zile, încep vineri cu deschiderea secţiilor de votare din Extremul Orient la ora locală 08.00 şi se încheie duminică odată cu închiderea secțiilor de votare în enclava Kaliningrad la ora locală 20.00, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite