Un ofiţer al sectorului de Poliţie Botanica, reţinut pentru o mită de 2.500 de euro

0
0
FOTO simbol
FOTO simbol

Un ofiţer superior din cadrul sectorului de poliţie Botanica a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de către CNA şi procurori într-o cauză de corupere pasivă. Poliţistul este bănuit că ar fi estorcat de la un bărbat 3.500 de euro pentru a-l scuti de răspundere penală într-un dosar pornit pe huliganism.

Potrivit denunţătorului, angajatul Poliţiei l-ar fi telefonat recent ca să-i propună o înţelegere pe marginea materialelor în care figura declarantul.

Mai exact, denunţătorul a ajuns să fie cercetat de Poliţie după o încăierare cu un bărbat, produsă în faţa unui club de noapte şi soldată cu internarea victimei în spital. În timpul încăierării, acesta i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri, provocându-i leziuni corporale. Ca urmare, victima a apelat la serviciul 112, solicitând intervenţia unui echipaj de poliţie.

După ce materialele au ajuns la sectorul de Poliţie Botanica, poliţistul l-ar fi contactat pe denunţător, cerând 3.500 de euro în schimbul calificării actului de huliganism ca şi contravenţie. Săptămâna trecută, sub controlul CNA, a fost transmisă prima tranşă de 2.500 de euro. Transmiterea a avut loc în adiacentul unei staţii de alimentare din capitală, iar cazul a fost documentat cu mijloace speciale. Astăzi, în urma percheziţiilor desfăşurate, poliţistul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice şi aplicarea unei amenzi penale.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite