Streleţ pleacă pentru câteva ore la Bucureşti. Ce le va spune deputaţilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeriu Streleţ va argumenta în faţa deputaţilor români de ce Republica Moldova are nevoie de cei 150.000.000 de euro. Prim-ministrul a fost invitat de către autorităţile de la Bucureşti, cu ocazia ratificării de către Legislativul român a Legii privind Ajutorul financiar rambursabil acordat săptămâna trecută Republicii Moldova.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ se va afla pe 13 octombrie la Bucureşti într-o vizită de câteva ore. 

Şeful Executivului de la Chişinău urmează să susţină un discurs în faţa parlamentarilor români cu privire la valorificarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, fortificarea relaţiilor bilaterale prin dialog politic intens şi cooperarea economică sporită, România fiind în prezent principalul partener comercial al ţării noastre. De asemenea, Valeriu Streleţ va aborda şi perspectivele de dezvoltare a proiectelor bilaterale din domeniul energetic şi va arăta necesitatea şi importanţa ajutorului rambursabil acordat de România care va fi folosit pentru relansarea proiectelor investiţionale şi suport bugetar.

Documentul a fost semnat pe 9 octombrie curent, la Chişinău, de către vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi ministrul român al Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici.

În cadrul vizitei la Bucureşti, Valeriu Streleţ va avea o întrevedere cu omologul său român, Victor Ponta şi cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite