România oferă cinci autospeciale de salvare pentru centrul SMURD care va fi deschis la Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele vor deservi Serviciul SMURD de la Bălţi Foto: Adevărul
Ambulanţele vor deservi Serviciul SMURD de la Bălţi Foto: Adevărul

România va transfera cinci ambulanţe Serviciului SMURD care va fi deschis la Bălţi. Anunţul a fost făcut de către ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, la întrevederea cu ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi.

Ministrul sănătăţii, Andrei Usatâi, a menţionat că în prezent derulează un proiect public-privat privind dotarea Centrului de radioterapie pentru maladiile oncologice şi a invitat ofertanţii din România să participe la proiect, relev[ IPN.

Andrei Usatâi a intervenit cu rugămintea ca autorităţile române să ofere un regim special de trecere la frontieră a preparatelor radioactive necesare în diagnosticul SPECT-CT, în medicina nucleară, fiind substanţe cu termen de valabilitate foarte scurt, 6-7 ore, care se produc după o tehnologie sofisticată în oraşul Iaşi, România.

Părţile au făcut schimb de opinii asupra necesităţii eliminării barierelor şi de intensificare a schimbului de experienţă între medici din ambele ţări, iar diplomatul român a făcut referire la un studiu recent care demonstrează necesitatea acestei practici, şi a precizat că mulţi medici moldoveni activează cu succes în România.
 

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri