Rep. Moldova. Preţul benzinei şi motorinei a scăzut cu 4 lei în ultima lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
combustibili alimentare benzina motorina pompa foto shutterstock

Scăderea preţurilor la carburanţi pe piaţa internaţională se reflectă şi în preţurile afişate pe panourile staţiilor PECO din Republica Moldova. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică anunţă că preţul la benzină şi motorină a scăzut cu 4 lei pe parcursul ultimei luni, fenomenul fiind determinat de reducerea cotaţiilor Platts, transmite IPN.

ANRE anunţă că pe parcursul ultimelor 30 de zile, în cadrul exerciţiului de stabilire a preţurilor plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere de tip standard, a înregistrat o scădere constantă a acestor valori. „După atingerea unui nivel istoric maximal al preţurilor la carburanţi, care au ajuns la 33,90 lei/litru la benzina COR 95 şi 32,46 lei/litru la motorina standard, începând cu a doua jumătate a lunii iunie acestea au scăzut continuu”, se menţionează în comunicatul ANRE.

Pentru mâine, 20 iulie, preţurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere de tip standard au ajuns să fie mai mici cu 4 lei/litru decât acum o lună în urmă, micşorându-se până la nivelul de 29,90 lei/litru  pentru benzina COR 95 (- 41 bani faţă de astăzi) şi 28,45 lei/litru - pentru motorina standard (- 23 bani).

Republica Moldova importă produsele petroliere în proporţie de 100%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite