Regele, regina şi cei doi cai furaţi revin pe tabla de şah. Poliţiştii sunt în căutarea făptaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele şi regina revin pe tabla de şah FOTO Adevărul
Regele şi regina revin pe tabla de şah FOTO Adevărul

Poliţiştii au depistat figurile de şah furate din Piaţa Marii Adunări Naţionale în apropierea unui bloc de locuit din sectorul Râşcani al Capitalei.  Figurile, „regele – regina“ (de culoare neagră) şi „doi cai“ (de culoare neagră şi albă) au fost ridicate şi vor fi transmise Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi“.

Oamenii legii au acumulat materialele necesare şi investighează furtul. Totodată angajaţii de poliţie au ridicat imaginile video de la camerele de supraveghere şi le examinează în procesul acţiunilor de urmărire penală.

În continuare se încearcă stabilirea identităţilor persoanelor implicate în comiterea furtului. Dacă vor fi identificaţi, aceştia riscă amendă în mărime de la 6 000 la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la patru ani.

În noaptea spre 28 iulie curent, persoane necunoscute au sustras patru figuri de pe tabla de şah instalată în scuarul Catedralei a PMAN municipiul Chişinău.

Nu este prima dată când de pe tabla de şah din centrul Capitalei dispar figurile. În septembrie 2012 au fost furaţi doi cai, iar oamenii legii nu au reuşit să-i recupereze şi nici nu au identificat făptaşul. Caii erau cele mai grele piese pe tabla de şah şi cântăreau 13 kilograme.

Tabla de şah a fost amplasată în Scuarul catedralei pe 8 august 2012. Compoziţia are mărimea de patru pe patru metri, figurile sunt confecţionate din lemn de pin şi pot să cântărească până la 13 kilograme. 

iar oamenii legii nu au reuşit să recupereze figurinele şi nici nu au identificat hoţul. Caii erau cele mai grele piese din cele 32 aflate pe tabla de şah şi cântăreau câte 13 kilograme.

Citeste mai mult: adev.ro/mqozmu

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite