Primăria Chişinău va aloca 2,5 milioane de lei pentru înlăturarea consecinţelor furtunii de marţi

0
0
x

Precipitaţiile puternice de marţi au făcut prăpăd în capitală, cele mai afectate fiind sectoarele Râşcani şi Ciocana. Aproape 90 de arbori au fost doborâţi de vântul puternic, au fost avariate acoperişuri, iar mai multe străzi au fost inundate, fiind blocate şi canalizările pluviale din cauza cantităţii mari de apă, transmite IPN.

Primarul Ion Ceban a convocat o şedinţă dimineaţă, punând în sarcina serviciilor municipale să înlăture în cel mult trei zile toate consecinţele furtunii.

„Au fost afectate multe acoperişuri, maşini. Sunt mulţi copaci doborâţi, smulşi din rădăcină, casele blocurilor de locuit – inundate. Pe această cale vreau să mulţumesc fiecărei regii, colegilor din preturi, direcţii şi tuturor celor care s-au implicat. S-a lucrat în primul rând la deblocarea străzilor, la securizarea zonelor care sunt conectate în special la energie electrică”, a precizat Ion Ceban.

În primă etapă, urmează să fie alocaţi 2,5 milioane de lei din Fondul municipal de rezervă pentru pagubele stabilite iniţial. Astăzi va fi convocată şi Comisia municipală pentru situaţii excepţionale care va formula necesităţile municipalităţii pentru a le transmite autorităţilor centrale.

Primarul a atenţionat cetăţenii să fie precauţi dimineaţa, pe străzi sau curţi până serviciile municipale vor interveni pe fiecare adresă.

Până la această oră, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 450 de apeluri din partea cetăţenilor. Pentru anunţarea situaţiilor problematice cauzate de ploi, cetăţenii sunt chemaţi să apeleze Dispeceratul central municipal, tel. 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite