Moldovenii, îndemnaţi să poarte mască în spaţiile închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masca cumparaturi - mall FOTO Shutterstock

Autorităţile îndeamnă populaţia să poarte mască de protecţie şi să respecte distanţa fizică în spaţiile închise. Cu o recomandare în acest sens vine Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, care s-a întrunit în contextul creşterii cazurilor de COVID-19 în ultimele săptămâni, transmite IPN.

Astfel, Planul naţional de pregătire şi răspuns la infecţia cu coronavirus de tip nou va fi actualizat în conformitate cu evoluţia situaţiei epidemiologice şi scenariile potenţiale. Comisia a adoptat recomandări privind purtarea măştilor de protecţie în instituţiile medico-sanitare publice şi private, transportul public, centre comerciale, magazine alimentare şi nonalimentare.

De asemenea, se recomandă respectarea distanţei fizice între persoane de minim un metru, respectarea regulilor de igienă a mâinilor şi igienă respiratorie, dar şi respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele infectate.

Măsurile de profilaxie, pentru protecţia şi prevenirea transmiterii COVID-19, urmează a fi aplicate în cadrul instituţiilor de menire socială, inclusiv a centrelor de plasament temporar pentru refugiaţi, instituţiilor de educaţie şi în transportul public. Totodată, va continua procesul de informare a cetăţenilor privind importanţa vaccinării în prevenirea bolii.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, în perioada 18-27 iulie, în Republica Moldova au fost înregistrate 5 793 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, cu o creştere cu 72,7% ,comparativ cu săptămâna precedentă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite