Ministerul Educaţiei susţine că a asigurat securitatea examenului şi dă vina pe lipsa de vigilenţă din partea profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii clasei a IX-a au reuşit să treacă de supravegherea vigilentă a profesorilor şi să copieze la examenul de matematică. La nicio oră de la începerea probei, pe o reţea socială a apărut testul. Se pare că unul dintre elevi l-a fotografiat şi l-a plasat, informează protv.md.

La scurt timp, au apărut şi răspunsurile. Se pare că cineva după ce le rezolva, le fotografia şi le postat pe o pagina de internet a unei persoane anonime. În timpul examenului, elevii au putut comunica între ei, cerând ajutor unul de la altul.

Ministerul Educaţiei, se apără şi spune că testele au apărut după deschiderea plicului. „Ceea ce denotă că ministerul a asigurat securitatea examenului. Scurgerea de informaţie s-a produs într-una din locaţiile de desfăşurare a testului. Acest lucru este regretabil, întrucât constituie o încălcare a metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor de absolvire a gimnaziului şi demonstrează o slabă vigilenţă a comisiei şcolare de examene“, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Oficialii speră totuşi că în majoritatea centrelor de examen s-a respectat metodologia şi au solicitat organelor abilitate să investigheze sursa acestor exemple de răspunsuri şi rezolvări.

Procuratura Generală susţine că nu au primit nicio sesizare astăzi. „Urmează să vedem dacă mâine va ajunge la noi“, ne-a comunicat Eugen Roşca, purtătorul de cuvânt la Procuraturii.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite