Marian Lupu crede că Ion Sturza se consideră „buricul pământului”, iar Traian Băsescu se amestecă ilegal în treburile Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat a anunţat cu două săptămâni în urmă că nu va vota Guvernul Sturza, iar rezultatul de astăzi a fost unul previzibil, a declarat Marian Lupu, liderul PD, după şedinţa eşuată a Parlamentului de învestire a unui nou guvern.

Totodată, Lupu a spus că pe el nu-l interesează rezultatul şedinţei de astăzi a Parlamentului. „Că era să fie cvorum în sală, că nu era să fie cvorum în sală, rezultatul pentru mine a fost unul foarte previzibil. Partidul Democrat a fost prezent în componenţa sa de peste trei pătrimi. Le-am permis la mai mulţi colegi ca în perioada de sărbători să se ocupe de anumite probleme familiale. Pe mine nu atât mă interesează rezultatul previzibil din ziua de azi, fiindcă altfel nici nu putea să fie, reieşind din acea manieră care a fost aplicată anterior pe din dos, prin tufari, pe ascuns. Pe mine mai mult mă interesează ce urmează de aici încolo. Până la sfârşitul zilei de azi, sau mâine cel târziu, îl vom informa pe preşedintele ţării privind munca noastră pe care o reluăm împreună cu colegii din alte fracţiuni parlamentare privind formarea majorităţii parlamentare”, a declarat Lupu.

Tot el a spus că anticipează ca până luni, 11 ianuarie, să aibă rezultatul unor noi negocieri parlamentare. Referitor la propunerea unui nou candidat la funcţia de premier, Lupu  a spus că trebuie să fie înaintat un candidat care are un sprijin al majorităţii parlamentare. „Noi nu putem vorbi acum de un candidat concret atât timp cât nu am finalizat aceste negocieri şi nu am căzut de acord toţi deputaţii care vor adopta decizia să sprijine următorul guvern”, a mai spus Lupu.

Tot el a comentat şi declaraţia lui Sturza făcută după şedinţa de astăzi, cum că Vlad Plahotniuc ar fi stat în spatele lipsei de cvorum înregistrate în Parlament. „Este o calitate bună pentru orice politician să ai încredere în sine. Totodată, este un mare cusur pentru un politician să te consideri buricul pământului. Ceea ce am văzut noi astăzi şi pe parcursul ultimelor două săptămâni nu a fost o tentativă de a deveni premier, ci a fost o campanie de lansare a unui eventual proiect politic”, crede liderul PD.

La final, democratul l-a sfătuit pe Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, să îşi rezolve treburile la el în ţară. „Eu gândesc că asemenea declaraţii pot fi calificate în mod direct ca ingerinţe în afacerile interne ale altui stat. Iar pentru domnia sa, ex-preşedintele României, cred că i-ar sta mult mai bine dacă s-ar ocupa de afacerile interne ale statului pe care îl reprezintă”, a spus Lupu, referindu-se la declaraţiile anterioare ale lui Băsescu, potrivit cărora Plahotniuc ar trebui expulzat din ţară dacă astăzi nu se va vota guvernul Sturza.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite