Corneliu Furculiţă, despre moţiunea de cenzură împotriva Guvernului: Să vedem dacă deputaţii Maiei Sandu vor intra definitiv în capcana oligarhilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Furculiţă

Şeful fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor, Corneliu Furculiţă, consideră că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, semnată deocamdată doar de deputaţii Platformei DA, este o capcană întinsă de oligarhii Vlad Plahotniuc şi Ilan Şor, care şi-ar dori destabilizarea situaţiei politice din R. Moldova.

„Noi aşteptăm să vedem dacă deputaţii Maiei Sandu vor intra definitiv în capcana oligarhilor Plaha-Şor şi vor semna moţiunea de cenzură, pe care să o voteze alături de cei de la "Vând Moldova" şi partidul hoţului Şor”, a scris Corneliu Furculiţă pe Facebook.

Deputatul a menţionat că „PSRM susţine în continuare Guvernul Chicu şi condamnă dorinţa Alianţei Sandu-Candu-Plaha-Şor de a provoca destabilizări în ţară şi a arunca Moldova într-un haos total”. 

Fracţiunea parlamentară a Platformei DA, condusă de Alexandru Slusari, a anunţat marţi, 14 iulie, că a semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Pentru ca documentul să fie înregistrat este nevoie ca cel puţin 26 de deputaţi să-l semneze. În acest sens, Alexandru Slusari a comunicat că Platforma DA aşteaptă, până joi, şi semnăturile celor 15 deputaţi din fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate.

De partea cealaltă, PAS a anunţat că va da un răspuns abia sâmbătă dacă semnează sau nu moţiunea de cenzură.

Precizăm că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunţat că formaţiunea sa are deja lista noului Cabinet de Miniştri şi că este gata să-şi asume guvernarea, deşi fracţiunea sa este formată doar din 11 deputaţi. Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că este dispusă să-l sprijine pe Andrei Năstase la funcţia de premier, dacă va fi sigură că există 51 de voturi în Parlament. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, la fel, a declarat că este gata să sprijine învestirea Guvernului Platformei DA.

Noul Guvern poate fi învestit doar dacă votează şi deputaţii Partidului Şor. Maia Sandu a afirmat că nu va vota un Guvern care să depindă de voturile Partidului Şor, condus de Ilan Şor, condamnat de prima intanţă la şapte ani de închisoare în dosarul furtului miliardului şi care se află în căutare internaţională. Reacţia Maiei Sandu este de înţeles, pentru că asocierea cu Ilan Şor ar putea-o discredita, fapt ce nu-i convine mai ales că au rămas zile numărate până la prezidenţiale. 

Precizăm că opoziţiei nu-i ajung încă două voturi pentru a demite Guvernul, fiind necesare cel puţin 51 de voturi. Toate fracţiunile de opoziţie - PAS (15 mandate), Platforma DA (11), Partidul Şor (9), Pro Moldova (14) şi deputatul neafilat Octavian Ţîcu au în total 49 de voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite