Chişinău: Doi tineri, reţinuţi pentru trafic de copii cu scopul exploatării sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri de 18 şi, respectiv, 21 de ani, aflaţi în concubinaj, originari din raioanele Criuleni şi Nisporeni, au fost reţinuţi de oamenii legii pentru trafic de copii cu scopul exploatării sexuale. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 15 la 20 de ani.

Prin abuz de vulnerabilitate a persoanei, exprimată prin situaţia precară a victimei din punct de vedere a supravieţuirii sociale, în perioada anului 2017, cei doi au recrutat mai multe tinere, printre care şi trei minore, originare din raioanele Anenii Noi şi Teleneşti. Ulterior, victimele erau adăpostite în mai multe apartamente din Chişinău, care erau închiriate de făptuitori.

După recepţionarea apelurilor clienţilor urmare a anunţurilor plasate pe site-uri de publicitate, tinerele erau transportate în diferite localuri din Capitală pentru prestarea serviciilor sexuale comerciale contra sumei de 800 de lei pentru o oră, banii fiind ridicaţi de traficanţi, care reţineau circa 50% din venitul obţinut ilegal.

Victimelor infracţiunii le-a fost acordată asistenţa psihologică şi juridică necesară.

În prezent, se întreprind acţiuni pentru identificarea tuturor victimelor, dar şi a altor persoane eventual implicate în comiterea infracţiunii. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite